RUS BANKASINDAN AKKUYU’YA 800 MİLYON DOLAR KREDİ GELDİ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

RUS BANKASINDAN AKKUYU’YA 800 MİLYON DOLAR KREDİ GELDİ


 

Rus bankası Sberbank, Akkuyu Nükleer Güç Santrali’nin (NGS) inşası için Akkuyu Nükleer A.Ş’ye kredi sağlayacak. Bu amaçla şirkete 7 yıl süreyle 500 milyon ve 300 milyon dolar tutarında iki kredi verilecek. Krediler, NGS’nin 4 ünitesinin inşası için kullanılacak.

Sberbank Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Anatoly Popov, Sberbank’ın 2009’un Ağustos ayı başlarında Akkuyu Nükleer A.Ş için 7 yıl vadeli 400 milyon dolar tutarında kredi sağladığını hatırlatarak, "Sberbank, 2019’da Rosatom'un Türkiye'de modern bir nükleer güç santrali inşa edilmesi amacını taşıyan büyük ölçekli projesinin ilk kredi sağlayıcısı oldu. Bu proje, banka için stratejik önem teşkil ettiğinden finansmanı sürdürmekten memnuniyet duyuyoruz. Sberbank, bu yıl açtığı 800 milyon ABD doları tutarındaki yeni krediler ile Rosatom'un bu en büyük uluslararası projesinin kredi sağlayıcıları arasında lider konumunu korumaktadır" dedi.

Akkuyu Nükleer A.Ş. Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Sürdürülebilir Kalkınma ve Hissedar İlişkileri Genel Müdürü Anton Dedusenko da yaptığı açıklamada, Sberbank ile ortaklıklarını şöyle değerlendirdi:

"Bu yıl Akkuyu NGS'nin inşaat hızı yeni bir seviyeye ulaştı. Bugün, dört güç ünitesinin tümünde çeşitli aşamalarda çalışmalar yürütülüyor. Ekim ayında dördüncü güç ünitesinin inşası için lisans verilmesiyle lisans sürecini tamamladık ve inşaat çalışmalarında zirveye yaklaşıyoruz. Rus bankaları sürdürülebilir, düşük karbonlu elektrik üretim projelerini desteklemekte ve kredi ihtiyaçlarımıza büyük bir hevesle yanıt vermektedir. Sberbank'ın uzun vadeli ve güvenilir ortağımız olmasından memnuniyet duyuyoruz."

Türkiye’nin ilk nükleer güç santrali olan Akkuyu Nükleer Güç Santrali’nin 4 güç ünitesi de devreye alındıktan sonra yılda yaklaşık 35 milyar kilovatsaat elektrik üretmesi planlanıyor. Santralin, Türkiye’nin elektrik ihtiyacının yüzde 10'unu karşılaması hedefleniyor. (iha)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA