SURİYELİ ÇOCUK İŞÇİ VATANINA TABUTLA DÖNDÜ! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

SURİYELİ ÇOCUK İŞÇİ VATANINA TABUTLA DÖNDÜ!


 

Tarsus’ta UNAT Firmasına ait narenciye paketleme tesisinde eşarbını makineye kaptırması sonucu feci şekilde can veren Suriyeli 13 yaşındaki çocuk işçi Ula Kerem, Suriye’de defnedildi. Olayla ilgili ustabaşı Ali A. tutuklanırken, iş güvenliği uzmanı A.D serbest kaldı.

HEDİYE EROĞLU

 

Mersin'in Akdeniz ilçesi Bağlarbaşı Mahallesinde UNAT Firmasına ait narenciye paketleme tesisinde iki gün önce meydana gelen çocuk işçi cinayetinde bir kişi tutuklandı.

Eşarbını makineye kaptırarak feci şekilde hayatını kaybeden Ula Kerem ile bir kişinin de ağır yaralandığı olayda ustabaşı Ali A. ile iş güvenliği uzmanı göz altına alındı.

Savcılığın yaptığı çalışma sonunda usta başı Ali A. tutuklanarak cezaevine gönderildi. Gözaltına alınan iş güvenliği uzmanı A.D ise serbest kaldı.

Olayla ilgili Emniyet güçleri araştırmalarını sürdürürken soruşturma ise devam ediyor.

 

AİLEYE PARA MI TEKLİF EDİLDİ?

Öte yandan Ula Kerem’in cenazesi ailesi tarafından hastaneden teslim alınarak, defnedilmek üzere Suriye’ye götürüldüğü ve burada defnedildiği öğrenildi. UNAT Firmasının aile ile görüşerek şikayetçi olmaması temaslarda olduğu gelen bilgiler arasında yer alırken, şirket yöneticilerinin şehir dışında olduğu öğrenildi.

 

AİLE DEFİNİŞLEMİ İÇİN SURİYE’YE GİTTİ

Ula Kerem’in ailesinin komşusu Abbas S. Tarsus’un Girne Mahallesinde yaşayan 6 kişilik ailenin cenazeyi defnetmek için Suriye’ye gittiğini söyleyerek, “Mahalleyi rahatsız eden insanlar değillerdi. Kendi hallerindeydi” dedi.

 

AİLENİN MUHTARDA KAYDI YOK

Girne Mahallesi Muhtarı Ramazan İnal da, mahallede çok sayıda Suriyeli göçmen yaşadığını ve çoğunlukla tarım sektöründe çalıştıklarını söyleyerek, “Gelip bize kayıt yaptırmamış bir aile. Bende aileye ulaşmaya çalıştım ancak defin için Suriye’ye gittiğini öğrendim” dedi.

 

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA