“DENİZ GÜMÜŞEL NEDEN GÖZALTINA ALINDI?” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“DENİZ GÜMÜŞEL NEDEN GÖZALTINA ALINDI?”


 

Kent ve Çevre Avukatları Ağından 261 avukat, Milas’ta termik santral şirketini protesto ettiği için bir gün gözaltında tutulan Deniz Gümüşel için tekrar ses yükseltti: “Deniz Gümüşel neden gözaltına alındı?”

Haber Merkezi

 

Türkiye Baroları Kent ve Çevre Avukatları Ağından 261 avukat, 14 Kasım’da Milas'ta yapılan Zeytin Hasadı Şenliğine Yeniköy-Kemerköy Termik santrallerinin sponsor olmasını protesto ettiği için gözaltına alınan ve ifadesinin ardından serbest bırakılan İkizköy Çevre Komitesinden Çevre Mühendisi Deniz Gümüşel için yeniden bir açıklama yaptı.

Daha önce gözaltına alınmanın hukuksuzluğuna dikkat çekerek işlem yapanlara suç işledikleri gerekçesiyle tepki gösteren avukatlar bu defa da; “Deniz Gümüşel neden gözaltına alındı?” sorusuna yanıt istedi.

 

MERSİN’DEN 62 AVUKAT İMZA VERDİ

Mersin Barosu’na kayıtlı 62 avukatın da imza verdiği açıklamada, “Milas’ta bir Festival düzenleniyor. Adı Zeytin Festivali; çünkü hayat ağacının bereketi, insan yaşamına katkısı, bolluğu, barışı ve insanlık kültürüne kattığı birçok şey nedeniyle…

7. Zeytin Festivali’ne kömüre dayalı enerji üreten, faaliyetleri ile zeytinlikleri çürüten, yeryüzündeki iklim krizini derinleştiren bir firma sponsor oluyor. Hayat ağacının simgelediği bütün pozitif değerleri, kendi imgesine eklemek; yaşama kasteden faaliyetlerini yaşam simgelerinin arkasına saklayıp sürdürmek istiyor.

Deniz Gümüşel, çevre mühendisi, Milaslı. İnsanlar insanca yaşasın, yeryüzü bütün canlılara ve bize, sağlıkla yuva olabilsin diye çalışıyor. Bütün bilgisi, inceliği ve nezaketiyle Kaymakam’a faaliyetleri yaşama kasteden bir firmanın hayat ağacı festivaline sponsor olmasının sakıncalarını söylüyor, bu yanlıştan dönülmesini istiyor.

Deniz Gümüşel, iklim krizini yaratan faaliyetleri olan firmanın Zeytin Festivalinde yer almaması gerektiğini söylediği için, ifade özgürlüğü hakkını kullandığı için, hiçbir hukuki neden olmaksızın, 14.11.2021 günü gözaltına alınıyor. Bunun için halkı kin ve düşmanlığa sevk ettiği gerekçesiyle soruşturma başlatılıyor.

Halkı kin ve düşmanlığa sevk etmek isteyenler, haksız gözaltı kararı verilmesini talep eden, bu kararı verenlerdir.

Türkiye’nin Paris İklim Anlaşması’nı imzaladığı, COP 26 zirvesi sonrasında Türkiye’nin de içinde olduğu ülkeler tarafından kömürden çıkış stratejisinin; Ormanların küresel düzeyde korunmasına karar verildiği, bu konuda adımların atıldığı şu günlerde, zeytinliklerini ve ormanlarını tehdit eden kömür politikalarını eleştiren tutumun gözaltı ile sonuçlandırılması, gelmekte olan tehlikeyi işaret etmemizi gerektirmiştir. Türkiye’de yaşanan iklim krizi, geçtiğimiz yıl binlerce kilometrekare ormanın yok olmasına, milyonlarca canlının hayatının sona ermesine yol açtı. Ormanları koruyan, fosil yakıtlara karşı tutum alan her kişi ve kurum aynı zamanda Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nda kabul edilen ve Türkiye’nin de taraf olduğu Paris Anlaşması’nın da gereklerini yerine getirmektedir.

Ülkenin bu politik adımını görünmez kılan, kimi şirketlerin çıkarlarına hizmet eden, giderilmesi güç ve imkansız zararlara yol açan ormanların yok edilmesine yönelik tutum ve davranışlardan ilgili makamların vazgeçmesinin, kolluğa hukuka aykırı işler yaptırılmasına son verilmesinin iklim adaleti ve demokrasimiz için elzem olduğunu kamuoyuyla paylaşıyoruz.

Çevre Mühendisi Deniz Gümüşel, 15.11.2021 günü serbest bırakıldı. Ancak bu yeterli değil. Haksız, hukuka aykırı gözaltı kararı verenler hakkında derhal soruşturma açılmalı ve sonucunda gerekli yaptırımların uygulanmasını talep ediyoruz” denildi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA