“MERSİN’DE KAÇ MÜLTECİ ÇOCUK İŞÇİ?” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“MERSİN’DE KAÇ MÜLTECİ ÇOCUK İŞÇİ?”


 

Haber Merkezi

 

Mersin’de 13 yaşındaki Suriyeli çocuk işçi Ula Kerem’in ölümü Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığı’na taşındı.

HDP Mersin Milletvekili Fatma Kurtulan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin tarafından yanıtlanması istemiyle soru önergesi vererek, vahim iddialara cevap aradı.

Mersin’in Akdeniz ilçesindeki bir narenciye paketleme firmasında çalışan 13 yaşındaki Suriyeli Ula Kerem adlı kız çocuğunun, eşarbının makineye takılması sonucu yaşamını yitirdiğini anımsatan Kurtulan, “İş arkadaşları tarafından kurtarılmaya çalışılan ancak kurtarılamayan Ula Kerem’in yardımına koşan arkadaşı Şehed El İbrahim ise aynı makineye kolunu sıkıştırmış, hastaneye kaldırılan Şehed El İbrahim’in tedavisinin devam ettiği bildirilmiştir.

Bu bağlamda; Ula Kerem’in ölümündeki ihmaller ile ilgili bakanlığınızın açmış olduğu inceleme bulunmakta mıdır? Mersin’de kayıt dışı çalışan mülteci çocuk sayısı ve oranı kaçtır? Türkiye’de kayıt dışı çalışan mülteci çocuk sayısı ve oranı kaçtır? Türkiye’de kayıt dışı çalışan çocuk sayısı ve oranı kaçtır? Bakanlığınızca çocuk işçiliğini önlemeye yönelik yapılan bir çalışma bulunmakta mıdır? Kayıt dışı istihdam ve çocuk işçiliğini önlemek adına iş yerlerine denetim yapılmakta mıdır?  Kaç işyerinde iş güvenliği uzmanı çalıştırılmaktadır?” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA