TRAFİK SORUNU CANIMIZDAN BEZDİRDİ! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

TRAFİK SORUNU CANIMIZDAN BEZDİRDİ!


 

Özellikle kentin en işlek caddelerinde yanlış uygulamalar ve sorunlara çözüm üretilmemesi nedeniyle yaşanan kazaların ardı arkası kesilmiyor! Can ve milli servet kaybına neden olan kazaların durması için vatandaş yetkilileri göreve çağırıyor!

HEDİYE EROĞLU

 

Mersin’in en büyük sorunu haline gelen trafik, vatandaşı isyan ettirirken yanlış uygulamalar maddi ve manevi kayıplara neden olmaya devam ediyor.

Özellikle trafiğin yoğun olduğu saatlerde ana caddelerde yeterli önlem ve tedbir alınmaması, sağlı sollu trafik akışını engelleyecek şekilde park yapılması hem vatandaşın hem esnafın hem de sürücülerin tepkisine neden oluyor.

Sağlı sollu parklar kazaları da beraberinde getiriyor. Son olarak önceki gün akşam iş çıkışı nedeniyle trafiğin yoğun olduğu 19:00 sularında halk arasında Hastane Caddesi olarak bilinen Kuvayi Milliye Caddesi ile Fasih Kayabalı Caddesi kesişiminde yaşanan kaza, meydana gelen trafik kazası vatandaşın haklı isyanını bir kez daha ortaya koydu.

Fasih Kayabalı Caddesi’nden Kuvayi Milliye Caddesi’ne dönmek isteyen Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin 20 nolu otobüsü ile 21 CEY 63 plakalı araca yandan çarptı. Gerek yolun dar olması, gerek sağlı solu parkların dönüşü engellemesi gerekse de otobüsün büyük araç olması adeta kazayı kaçınılmaz kıldı.

Güvenlik güçlerinin olay yerine gelmesi ile olay yargıya intikal ederken kaza nedeniyle kentin en işlek caddelerinden olan Kuvayi Milliye Caddesi, tam da iş çıkış saatinde bir süre trafiğe kapandı. Trafik akışının durmasına korna çalarak tepki gösteren sürücüler benzer durumların sık sık yaşandığını söyleyerek, yetkilileri göreve çağırdı.

 

UKOME’YE “GÜCÜNÜ ŞEHİR İÇİN KULLAN” ÇAĞRISI

M.İ isimli sürücü, Ulaşım Koordinasyon Merkezi’nin (UKOME) daha geçtiğimiz günlerde bir gecede Adnan Menderes Bulvarında yaya güvenliği gerekçesiyle hız limitini 50 km’ye düşürdüğünü anımsatarak, “Böyle bir gücünüz yetkiniz var madem bunu gerçekten şehir için kullanın. Öncelikle park sorununu çözün. Sonrasında yoğun güzergahlardaki geçişleri rahatlatacak düzenlemelere imza atın. Örneğin Fasih Kayabalı Caddesi dar bir güzergah ancak hem belediye otobüsleri kullanıyor, hem sağlı sollu parklara göz yumuluyor, hem de yol iki şeritli. Bu yol bu trafiği kaldırmıyor. Artık yeter. Bu güzergah için yeni bir düzenleme yapılsın” dedi.

 

“ŞEHRİN ORTASINDA KAOS YAŞANIYOR”

Y.N isimli vatandaş da Fasih Kayabalı Caddesi’nde esnaf olduğunu ve özellikle park sorunu ve trafik kazaları nedeniyle büyük mağduriyetler yaşandığını söyledi. Gerek Hastane Caddesi gerekse Fasih Kayabalı Caddesi’nin mevcut trafik yoğunluğunu kaldırmadığını ancak buna rağmen esnafın, vatandaşın ‘başınızın çaresine bakın’ denilerek yalnız bırakıldığını söyleyen Y.N, “Büyükşehir Belediyesi nerede? Zabıtalar ne iş yapar? Emniyet güçleri trafiğin yoğun olduğu saatlerde neden bu bölgelerde ekstra önlem almaz, denetim yapmaz? Şehrin ortasında kaos yaşanıyor ama kimse görmüyor, duymuyor. Nasıl oluyor bu?” diyerek tepkisini dile getirdi. 



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA