AKKUYU’DA ÖLEN İŞÇİLER İDDİASI TBMM! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

AKKUYU’DA ÖLEN İŞÇİLER İDDİASI TBMM!


 

Akkuyu Nükleer Güç Santrali’nde ölen işçiler olduğu ve gizlice defnedildiği iddiaları TBMM’ye taşındı

Haber Merkezi

 

HDP Mersin Milletvekili Rıdvan Turan, Akkuyu Nükleer Santrali’nde yaşamını yitiren işçiler hakkında TBMM Başkanlığına bir soru önergesi verdi.

Konuyla ilgili Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın yanıtlaması için soru önergesi veren Turan şunları söyledi: “Akkuyu Nükleer Santrali’nde son 15 gün içinde yaşamını yitiren 3 işçiyle birlikte çalışmalara yeni bir skandal eklenmiştir. Akkuyu Nükleer Santralinde iş cinayeti ile yaşamını yitiren işçilerin ölümü kamuoyundan saklanmıştır. Hatta yaşamını yitiren işçilerden Emrah Ballı’nın ölüm belgesi alınmadan, nasıl öldüğü araştırılmadan defnedildiği yönünde iddialar mevcuttur. Böylesine skandal bir iddianın gerçek olup olmadığı araştırılmalı ve sorumlular hakkında derhal inceleme başlatılmalıdır.”

 

ÖLÜM BELGESİ ALINMADAN MI DEFNEDİLDİ?

Dr. Rıdvan Turan önergesinde şu sorulara yer verdi: “Akkuyu Nükleer Santralinde iş cinayetiyle yaşamını yitiren işçilerden Emrah Ballı’nın ölüm belgesi alınmadan hızlıca defnedildiği iddiaları doğru mudur?

Akkuyu Nükleer Santrali yapımına başlandığı tarihten itibaren kaç işçi yaşamını yitirmiş kaç işçi yaralanmıştır?

Akkuyu Nükleer Santrali proje yönetimi tarafından işçilerin sendikal hak başta olmak üzere çalışma koşullarının iyileştirilmesi konusundaki taleplerinin karşılanması için herhangi bir girişiminiz olacak mıdır?”


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA