ZEHİR SANTRALİ İÇİN YENİDEN KEŞİF YAPILDI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

ZEHİR SANTRALİ İÇİN YENİDEN KEŞİF YAPILDI


 

Çamlıyayla’da Sarıkavak Mahallesi’nde kurulan, çevreye yaydığı duman ve pis koku nedeniyle köylülerin tepkisi üzerine yeri ile ilgili plan değişikliğinin mahkemeye taşınması üzerine faaliyetine son verilen Biokütle Santrali için yeniden keşif yapıldı.

Hediye Eroğlu

 

Mersin’in Çamlıyayla İlçesi Sarıkavak Mahallesi’nde kurulması planlanan Biokütle Santrali için yeniden keşif yapıldı. Köylülerin tepkisine rağmen biokütle santrali daha önce çalıştırılmıştı. Çevreye yaydığı koku ve duman nedeniyle köylüler ile MERÇED Plan Değişikliği kararını mahkeme taşımıştı. Santralin faaliyeti durdurulurken mahkemenin verdiği karar nedeniyle köyde yeniden keşif yapıldı. Keşif heyeti santralin kurulduğu alanda inceleme yaptı. Köylüler ile Mersin Çevre ve Doğa Derneği (MERÇED) ve Tarsus Çevre Koruma Kültür ve Sanat Derneği (ÇEKSAM) avukatları da keşfe katılarak kurulacak santralin bölgeye vereceği zararı anlattı.

 

“KÖYLÜ İSTEMİYOR”

ÇEKSAM Başkanı avukat Semra Kabasakal, “Sarıkavak’ta kurulması planlanan biokütle santrali için ÇED gerekli değildir kararını ve plan değişikliğini mahkemeye taşımıştık. Mahkeme ÇED gerekli değildir kararına yönelik itirazımızı kabul etmemişti ancak plan değişikliğine yönelik itirazımız için yeniden keşif yapılmasına karar vermişti” dedi.

Bu karar nedeniyle hakim ve bilirkişilerin bölgeye gelerek yeniden keşif yaptığını anlatan Kabasakal, “Mahkeme heyeti ve bilirkişiler inceleme yaptı. Rapor hazırlayacak. Bu rapor doğrultusunda yeniden bir karar verilecek. Burası tarım arazisi, tarla ve ev gözüküyor. Köylüler zaten istemiyor. Bu nedenle bu plan değişikliği iptal edilmeli” ifadelerini kullandı.

 

“PİS KOKU VE YOĞUN DUMAN ÇEVREYİ ETKİLEYECEK”

Biokütle Santralinin sıvı gübre ve enerji elde etmek için kurulmaya çalışıldığını vurgulayan Kabasakal, yakıt olarak tavuk çiftliklerinden çıkan tavuk dışkısı ve tavuk altlıkları, tarımsal atıklar ve orman ürünleri kullanılacak. Buradaki tavuk dışkısı ve altlıklarını Tarsus ve Çamlıyayla’daki tavuk çiftliklerinden getirecekler. Depolamadan, hammaddeyi taşımadan ve yanmadan dolayı bölgeye çok ciddi bir kokunun yanında ciddi bir ağır metal, uçucu kül ve zehirli gazlar yayılacak. Burada hava toprak su kirliliği oluşturmanın yanında insan sağlığını bozacak” şeklinde konuştu.

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA