DOĞA SAVUNUCULARI DURUŞMA SAATİNİ BEKLİYOR | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

DOĞA SAVUNUCULARI DURUŞMA SAATİNİ BEKLİYOR


 

“Asıl suçlu, doğayı bir avuç sermayedara teslim edenlerdir” diyerek mücadele kararlı oldukları bir kez daha ortaya koyan Mersin Nükleer Karşıtı Platform üyeleri, yapmadıkları eylem için yargılandıkları davanın duruşma saatini bekliyor.

HEDİYE EROĞLU

 

Akkuyu'daki nükleer santral inşaatında ihmal yüzünden son 10 günde üç işçinin iş cinayetlerinde öldüğü, konunun gizlendiği iddialarının gündeme gelmesi ve maaşları ödenmeyen çok sayıda taşeron işçinin eylem yaptığı iddiaları gündemi sarsarken, nükleer karşıtları da mahkeme salonlarında mücadele veriyor.

Mart ayında Fukuşima felaketinin 10. yılında Akkuyu Nükleer Santrali önünde basın açıklaması yapmak isteyen Mersin Nükleer Karşıtı Platform bileşenleri, Jandarmanın engeli ile karşılaştı.

Kimlikleri fotoğraf ve video kaydından tespit edilen çevreciler hakkında “Kanuna Aykırı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Düzenleme Yönetme Bunların Hareketlerine Katılma” suçundan dava açıldı. Yapamadıkları basın açıklaması için hakkında dava açılan 17 kişi, bugün Gülnar Adliyesi’nde saat 11.35’te görülecek duruşma için sabahın erken saatlerinde yola çıktı.

Mersin Barosu ile bağımsız avukatların da destek verdiği Mersin NKP bileşenleri, Gülnar’a ulaşarak, duruşma saatini beklemeye başladı.

Yargılanan Halkevi üyeleri sosyal medyadan yaptıkları paylaşım ile, “Mersin Nükleer Karşıtı Platform üyelerinin yargılandığı dava için Gülnar yolundayız. Tüm canlıların yaşamı ve doğa için mücadele etmek suç değildir! Asıl suçlu, doğayı bir avuç sermayedara teslim edenlerdir!” mesajı paylaşarak, mücadele kararlı olduklarını ifade etti.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA