POLİSTEN OKUL SERVİSLERİNE EĞİTİM | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

POLİSTEN OKUL SERVİSLERİNE EĞİTİM


 

Haber Merkezi

 

Mersin polisi, öğrencilerin can güvenliği için eğitimlere devam ediyor. İl Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, Mersin Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü tarafından Yenişehir Şevket Pozcu Anadolu Lisesi konferans salonunda servis taşımacılığı yapan okul servis araç şoförleri ve rehber personeline yönelik trafik bilgilendirme eğitimi düzenlendi.

Trafik Denetleme Şube Müdürü 3.Sınıf Emniyet Müdürü Ali Garanlı’nın katılımıyla yapılan eğitimde, servis şoförü ve rehber personelde aranan şartlar, okul servis araçlarında bulunması gereken ayrım işaretleri, şoförlerin nitelikleri ile sorumlulukları, rehber personelin sorumlulukları, öğrenci ile iletişim, taşımacılık yükümlülükleri, güvenli sürüş için gereken şartlar, sürücünün davranışını etkileyen faktörler, hızın görüş açısına etkileri, emniyet kemerinin önemi, seyir halinde cep telefonu kullanımı, trafikte saygı, yaya önceliği ve diğer trafik konularında bilgilendirme yapıldı.

Eğitimle ilgili Emniyetten yapılan açıklamada, “Bakanlığımızca okul servis araçlarıyla yapılan taşımacılık faaliyetlerinin düzenini ve güvenliğini artırmak, olası trafik kazalarını azaltmak ve taşımacılık faaliyetlerini disiplin altında tutarak öğrencilerimiz başta olmak üzere tüm vatandaşlarımızın huzur ve güvenliğini muhafaza etmek amacıyla 2021 – 2022 Eğitim – Öğretim yılı içerisinde ilimizde faaliyet gösteren Okul Servis Araç Şoförleri ve Rehber Personeline Yönelik gerçekleştirilen denetimlerin yanı sıra eğitim ve bilgilendirme çalışmalarına da ağırlık verilmektedir” denildi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA