“İDDİANAME DERS OLARAK OKUTULMALI” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“İDDİANAME DERS OLARAK OKUTULMALI”


 

Fukuşima felaketinin yıldönümünde ölenleri anmak için Akkuyu Nükleer Güç Santrali’nin kurulduğu Büyükeceli’de yapamadıkları basın açıklaması için haklarında dava açılan NKP üyeleri Gülnar’da hakim karşısına çıkacak.

Hediye Eroğlu

 

Mersin’de Mart ayında Fukuşima felaketinin yıldönümünde ölenleri anmak için Akkuyu Nükleer Güç Santrali’nin kurulduğu Büyükeceli Mahallesi’nde basın açıklaması yapmak ve havaya balon uçurmak isteyen,  güvenlik güçlerinin engeli nedeniyle yapamadıkları etkinlik için haklarında dava açılan Mersin Nükleer Karşıtı Platform Üyesi 17 kişi Gülnar’da görülecek 2 duruşmada hakim karşısına çıkacak.

Mersin Nükleer Karşıtı Platform bileşenleri, Fukuşima'da meydana gelen nükleer felaketin onuncu yıl dönümünde Akkuyu Nükleer santralinin önünde yapmak istediği anma etkinliği jandarma engeline takılmıştı. 11 Mart’taki eylemde jandarmanın basın açıklamasına izin vermemesi üzerine NKP bileşenleri Büyükeceli Mahalle merkezinde sarı balonları gökyüzüne bırakarak projeye yönelik tepkilerini dile getirmişti. Eyleme HDP Milletvekili Erol Katırcıoğlu'da katılmıştı.

 

EYLEMCİLER JANDARMANINÇEKTİĞİ FOTOĞRAFLARLA BELİRLENDİ!

Eyleme katılan NKP üyelerinden 17’sinin kimliği jandarma ekiplerinin çektiği fotoğraflardan belirlendi. Kimlikleri tespit edilen NKP’nin o dönemdeki sözcüsü Aycan Özkan’ın da aralarında bulunduğu Çiğdem Serin, Elmas Kara, Eren Türker, Ful Uğurhan, Gülbahar Şofer, Halil Kara, İhsan Derinöz, Onur Abdullah Turgut, Sedat Başkavak, Turan Kanık, Uğur Tülay, Yenal Kanık, Yıldırım Akpınar, Yusuf Uçay, Menekşe Kızıldere ve Naci Sönmez hakkında Cumhuriyet Savcısı tarafından hazırlanan iddianame  Gülnar Asliye Ceza Mahkemesince kabul edilerek Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu 28/1, Türk Ceza Kanunu 53/1 maddesine göre Kanuna Aykırı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Düzenleme Yönetme Bunların Hareketlerine Katılma suçundan yargılanmasına karar verilmişti.

28 Ekim’de Gülnar Asliye Ceza Mahkemesi’nde  görülen ilk duruşma öncesi NKP üyesi 10 kişi Mersin 18. Asliye Mahkemesi’nde bazıları ise Gülnar’da ifade vermişti. 17 kişi Gülnar’da 16 Kasım Salı Günü 11.35’te görülecek duruşmada ifade verecek. NKP üyesi 17 kişi otobüsle Gülnar’a giderek kendilerini savunacak.

 

“YAPILMAYAN EYLEMLERDEN DAVA AÇILMIŞ”

Eski NKP Dönem Sözcüsü Aycan Özkan, Mahkemeden berat kararı beklediklerini ifade ederek, “İddianame kendi kendini tekzip ediyor. Hem Anayasa’da hem uluslar arası anlaşmalarda sözleşmelerde basın açıklamasının yapılacağı belirtiliyor ama izin alınmamıştır deniliyor. İzin alınmasına gerek yok. Ne alakası varsa yapılmayan eylemlerden dolayı dava açılmış” dedi.

 

“İSTEDİKLERİ KADAR YARGILASINLAR; BİZ HAKLIYIZ”

İddianamenin hukuk fakültelerinde hukuk nasıl savunulamaz diye okutulacak türden olduğunu ifade eden Özkan şöyle devam etti: “Biz haklıyız, doğayı yaşamı savunuyoruz. Dolayısıyla bize açılan bu davalar kendi çıkardıkları yasalara ters. Kendi kendilerini yalanlıyorlar. Biz topraklarımızı, yaşamı savunuyoruz. Bizi istedikleri kadar yargılasınlar bu bir şey değiştirmez. Çünkü biz haklıyız. Kendi yasalarına ters düşüyorlar.”


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA