AKKUYU’DA İŞ CİNAYETİ İDDİASI TBMM’DE | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

AKKUYU’DA İŞ CİNAYETİ İDDİASI TBMM’DE


 

Akkuyu Nükleer Santralı inşaatında Emrah Balı isimli işçinin elektrik panosunun üstüne düşerek hayatını kaybettiği iddiası TBMM gündemine taşındı.

Haber Merkezi

Birgün Gazetesi’nden Aycan Karadağ’ın haberine göre; Kötü çalışma koşullarıyla sık sık gündeme gelen Mersin’deki Akkuyu Nükleer Santralı inşaatında Emrah Balı isimli işçinin elektrik panosunun üstüne düşerek hayatını kaybettiği iddia edildi.

İş cinayetinin çarşamba günü yaşandığı belirtilirken CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, konuyu Meclis gündemine taşıdı. CHP’li vekil, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’e, Balı’nın santral sahasında hayatını kaybedip kaybetmediğini sordu. Başarır, “Akkuyu Nükleer Santralı inşaatının yapımına başlandığı günden bu zamana kadar hangi gerekçelerle kaç işçimiz yaralanmış, kaç işçimiz hayatını kaybetmiştir?” sorusuna da yanıt aradı.

 

KAZA DEĞİL CİNAYET

Akkuyu Nükleer Santralı inşaatında birçok vahim olay meydana geldiğini hatırlatan CHP’li Başarır, “Bu nükleer santral, ülkemizin belası haline gelmiştir” dedi ve ekledi: “Özellikle de Mersin ve ülke kamuoyunda hemen hemen her hafta santralde çalışan işçilerimizin yaralandığı ya da hayatını kaybettiği iddiaları sıklıkla konuşulmaya başlanmıştır. İnsan yaşamı bu kadar ucuz olmamalı. Gerekli tedbirler alınmadığında bir işçimizin hayatını kaybetmesi, iş kazası değil bir iş cinayetidir.”


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA