65 SAAT GEÇTİ MÜSLÜME’DEN HALA BİR İZ YOK | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

65 SAAT GEÇTİ MÜSLÜME’DEN HALA BİR İZ YOK


 

Mersin’in Gülnar ilçesine gelen konargöçer yaşam sürdüren Yörük ailenin 2,5 yaşındaki kızı Müslüme’nin çadırlarının önünde bisikletiyle oynarken kaybolması sonucu başlatılan arama çalışmasında 65 saat geride kaldı. Kokuya duyarlı köpekler, droneler, 200 personel ve yöre sakinlerinin desteğiyle süren arama çalışmalarında şuana kadar her hangi bir ize rastlanmadığı, her boyutu ile incelemenin de sürdüğü öğrenildi.

Edinilen bilgiye göre, konargöçer yaşam sürdüren Sarıkeçili Yörükler, Konya Bozkır bölgesinden kışı geçirmek için Mersin’in Gülnar ilçesi Yanışlı bölgesine geldi. Burada geçtiğimiz Çarşamba günü çadır kuran 7 çocuklu Mehmet ve Selvi Yağal ailesinin 2,5 yaşındaki kızı Müslüme aynı gün saat 17.00 sıralarında bisikletiyle oynarken ortadan kayboldu. Aile ve çevredekilerin yaptığı aramada bulunamayan küçük kız için haber verilmesi üzerine jandarma, itfaiye ve AFAD ekipleri sevk edildi. Bölgede süren arama çalışmalarında 65 saat geride kaldı. 200 kişiden oluşan ekip, vadi, ormanlık ve dağlık alanda arama çalışmasını sürdürürken iz takip ve kokuya duyarlı köpeklerden destek alınıyor, drone ile de tarama yapılıyor. Karadan 10 kilometrelik alandan fazla bölge tek tek aranırken şuana kadar net bir ize rastlanmadığı öğrenildi.

Öte yandan, güvenlik güçleri de her ihtimali değerlendirerek, her türlü bilgi sahibinin ifadesine başvurarak tüm ihtimalleri titiz bir şekilde değerlendiriyor.

 

"ŞUANA KADAR EN UFAK BİR BELİRTİ, BİR İZ ELDE EDEMEDİK"

Göç Eden Sarıkeçililer-Türkmenler Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı olan kayıp Müslüme’nin annesinin amcası İbrahim Yağal,"Bu yıl kış sezonunu geçirecekleri yer burası. Onun için buraya geliyorlar, sürüye uymayan veya kaybettikleri keçi kalıyor. Delikkaya bölgesinden göç ediyorlar, orada bir keçileri kayboluyor. Buraya sürüyü getirdikten sonra kalan keçiye babası arabayla gidiyor. Babası araba ile gidince çocukta babasının arkasından gitmek istiyor. Tek elimizdeki belirti bu. Annesi getiriyor çocuğu tabii yeni gelmiş, çadır kurulacak, yemek hazırlanacak, yatak hazırlanacak, çocuk o işin telaşıyla bir anda hatırından çıkartıyorlar. Artık ne kadar süre geçiyor bir bakıyorlar çocuk yok. Acaba şurada mı oynuyor, şuraya mı gitti, yola mı gitti bir vakitte öyle arıyorlar. Ümitleri geçtikten sonra ilgili yerlere haber etmişler. Kayıp olma şekli bu, çocuğun. Tek bilinen bu. Sağ olsun Gülnar ilçe Kaymakamımız bütün ekipleri seferber etti. Kendisi de hala olayı birebir canlı takip ediyor. AFAD olsun, Jandarma birlikleri, komando, bizim yerli sivil halkımız bölgede bakılmadık çalı dibi konmadı. Ama şuana kadar en ufak bir belirti, bir iz elde edemedik "dedi.

 

"VADİLERİN, SERT YAMAÇLARIN OLDUĞU ORMANLIK BİR ALAN"

Çarşamba günü kayıp olan Müslüme’yi arama çalışmalarının sürdüğünü anımsatan Mersin Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mehmet Akdoğan, "Devletimiz seferber olmuş durumda, tüm kurumlarıyla beraber. AFAD, Jandarma, yöre halkının büyük bir desteğiyle beraber arama ve kurtarma çalışmaları devam ediyor. İnşallah tez zamanda Yörük kızımızın bulunmasını temenni ediyoruz. Burası coğrafi olarak engebeli bir bölge, ön tarafı görüyorsunuz vadilerin sert yamaçların olduğu bir bölge. Ormanlık bir alan. Buna rağmen devletimiz tüm kurumlarıyla beraber burada çalışmalarını yürütüyor. Uçak var, havadan görüntüler alınıyor sürekli. Arama çalışmaları gece gündüz demeden, kaldığı yerden devam ediyor. Yöre halkımızda, muhtarlarımızda buralarda. Çalışmalar yoğun bir şekilde devam ediyor. İnşallah sağlıkla aramıza kavuşur" ifadelerini kullandı.(iha)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA