“ZEVK İÇİN YABAN KEÇİLERİNİ ÖLDÜRMEYİN” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“ZEVK İÇİN YABAN KEÇİLERİNİ ÖLDÜRMEYİN”


 

Mersin’de 39 dağ keçisinin ihaleyle avlanması ile ilgili itirazlar sonucu yargı süreci devam ederken Danıştay’ın kararı öncesi Mersin Vegan İnsiyatifi yaban hayvanlarının zevk uğruna öldürülmemesi için eylem başlattı.

Hediye Eroğlu

Tarım ve Orman Bakanlığı 7., 12., 15. ve 2. Bölge Müdürlükleri tarafından Mayıs ayında açılan ihalelerde, aralarında Mersin’in de olduğu 12 ilde toplamda 115 adet yaban keçisi, dağ keçisi, kızılgeyik ve karacanın avlanması için harekete geçti.

İhale kapsamında Mersin’de; Çamlıyayla Cehennem Deresi, Tarsus Kadıncık Vadisi, Hopur, Topaşır, Mut Kesteldağı, Gülnar Azıtepe, Silifke Kırtıl, Cılbayır, Hisar-Gedik Dağı ve Seyranlık kesiminde 39 yaban keçisinin avlanmasına yönelik ihaleye hayvan severlerden tepki yağdı. 

 

“AV CİNAYETTİR”

İhalenin iptali için Mersin Barosu da harekete geçti ve Mersin Nöbetçi İdare Mahkemesi’ne başvurdu. Ancak dava reddedilmesi üzerine üst mahkemeye taşındı. Devam eden yargı süreci kapsamında Danıştay kararı beklenirken, Mersin Vegan İnsiyatifi yaban hayvanlarının zevk uğruna öldürülmemesi için eylem başlattı.

Yaban keçilerinin yaşam hakkı için bir dizi eylem kararı alan Vegan İnsiyatifi, 13 Kasım Cumartasi günü saat 15.00’te Pozcu GMK Bulvarı üzerinde basın açıklaması yaparak seslerini duyurmaya çalışacak. Ayrıca Vegan İnsiyatifi 14 Kasım Pazar günü saat: 21.00'de Twitter'da yaban keçilerinin yaşaması için #AvCinayettir hashtage ile eylemi yapacak.

 

“KAMUOYU OLUŞTURMAYA ÇALIŞIYORUZ”

Mersin Vegan İnsiyatifi’nden Nil Kızılay, her yıl Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından açılan av ihalelerini belli şirketlerin aldığını söyledi. Bu ihale ile hayvanların canının özellikle yurt dışından gelen turistlere belli bir ücret karşılığında satıldığını anlatan Kızılay, “Bu turistler dağa çıkıp devlet onaylı belgeleri ile bir katliam yapıyor. Vegan İnsiyatifi olarak bizde buna karşı Cumartesi günü saat 15.00’te basın açıklaması eylemi gerçekleştireceğiz. Daha sonra Pazar günü twitterda bir eylemimiz olacak. Yaban keçilerinin katliamına dikkat çekmek istiyoruz. Şu an dava Danıştay’da. Danıştay önümüzdeki günlerde kararını açıklamasını bekliyoruz. Bunun için kamuoyu oluşturmaya çalışıyoruz” dedi.

 

“EKOSİSTEMİ BOZUYOR”

Doğadaki yaban hayvanları zevk uğruna katledilmeye çalışıldığını vurgulayan Kızılay, “Bu ekosistemi bozuyor. Yaban hayvanları zevk uğruna katledilmemeli. Bunlarda birey olarak yaşamalı. Bunların katledilmesi diğer yaban hayvanlarını da etkiliyor. Keçilerin öldürülmesi kurtları da etkiliyor. Yaban hayvanlarının da nefes almaya yaşamaya hakkı var” şeklinde konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA