PTT EMEKÇİSİNE CENAZE ZULMÜ MECLİSE TAŞINDI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

PTT EMEKÇİSİNE CENAZE ZULMÜ MECLİSE TAŞINDI


 

Haber Merkezi

 

Çanakkale Biga PTT Şubesi’nde çalışan Nurcan Güneren, hayatını kaybeden dedesinin cenazesine katılmak için bir gün izin istemiş, ancak PTT Biga Şubesi Müdürü, Nafiz Şenol, dedesini kaybeden Nurcan Güneren’e, "personel eksik" gerekçesiyle izin vermemişti. CHP Konuyu Meclise taşıdı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu tarafından yanıtlanması istemiyle Meclis Başkanlığına soru önergesi veren CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen, Nurcan Güneren’in, konuyla ilgili olarak verdiği dilekçede dedesinin cenazesiyle ilgilenecek herhangi bir yakınlarının olmadığını beyan etmesine rağmen kendisinin bu zor ve acı gününde cenazeye katılımının engellendiğini belirterek “Bir PTT emekçisi, bir yakınını kaybettiğinde cenazesine katılamayacak mı? Bu zor ve acılı süreçlerde kurum olarak çalışanların yanında olmanız gerekirken yapılan bu zulmün gerekçesi nedir?” diye sordu.

Antmen’in önergesinde yer alan sorular şunlar; “Dedesini kaybeden Çanakkale Biga PTT Şubesi’nde çalışan Nurcan Güneren’e neden cenazeye katılması ve defin işlemleriyle ilgilenmesi için izin verilmemiştir? Bir PTT emekçisi, bir yakınını kaybettiğinde cenazesine katılamayacak mı? Bu zor ve acılı süreçlerde kurum olarak çalışanların yanında olmanız gerekirken yapılan bu zulmün gerekçesi nedir?

Nurcan Güneren’e zaten kanuni hakkı olan izin neden verilmemiştir? Güneren’in cenazeye katılmasını engelleyen ve izin vermeyen şube müdürü Nazif Şenol hakkında idari ve hukuki bir soruşturma yapılacak mıdır?

Nurcan Günere’e KESK’e bağlı Haber-Sen’in Çanakkale İl Temsilcisi olması nedeniyle mi izin verilmemiş ve baskı yapılmıştır? Anayasal ve demokratik örgütlenme hakkını kullandı diye PTT emekçileri açıkça cezalandırılmak mı istenmektedir?

PTT, kurumsal olarak bir çalışanı bir yakınını kaybettiğinde ne tür destekler vermektedir? Çalışanlarınızın bu ve benzeri zor dönemlerinde yanında oluyor yoksa cenazelere bile katılmalarını engelliyor musunuz? Türkiye’nin en köklü ve en eski kurumlarından olan PTT’nin bu hale gelmesi sizi rahatsız etmiyor mu?


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA