BOZYAZI’DA BİN ÇAM FİDANI TOPRAKLA BULUŞTU | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

BOZYAZI’DA BİN ÇAM FİDANI TOPRAKLA BULUŞTU


 

Milli Ağaçlandırma Günü kapsamında Mersin’in Bozyazı ilçesinde bin adet çam fidanı toprakla buluştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından alınan kararla ilan edilen Milli Ağaçlandırma Gününde Bozyazı ilçesinde ağaç dikim etkinliği yapıldı. "Geleceğe Nefes, Dünyaya Nefes" sloganıyla gerçekleştirilen etkinlik, Tekmen Mahallesi Kahvelik mevkisinde gerçekleşti. Etkinliğe Bozyazı Kaymakamı Muhsin Duran Kalkan, Belediye Başkan Vekili Turan Tuna, Bozyazı Orman İşletme Müdürü Kenan Çetin, protokol üyeleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Fidan dikim töreninde konuşan Bozyazı Orman İşletme Müdürü Çetin, geçtiğimiz temmuz ve ağustos aylarında Bozyazı’da ve Türkiye’nin farklı yerlerinde orman yangınları çıktığını belirterek, “Orman yangınlarıyla hepimizin ciğerleri yandı. Yanan yerlerdeki kayıp sadece ağaç değildi, orada yaşayan canlılara ve ekolojik sisteme zarar verdi. Bu afete maalesef hepimiz canlı canlı şahit olduk. Hem yanan yerleri yeniden yeşertmek hem var olan orman varlığımızı korumak ve artırmaya yönelik yapmış olduğumuz bu etkinlik hayal ettiğimiz yeşil vatana bizleri bir adım daha yaklaştıracak. Ülkemizin tamamında bakanlığımızca 84 milyonumuzun her bir ferdi için 3 fidan, toplamda 252 milyon fidan bugün toprakla buluşacak ve sizler de bizlerle birlikte bu ana tanık olacaksınız. Orman demek hayat demek, huzur demek, nefes demek. Etkinliğimize katılarak, dikecek olduğunuz her bir fidanla çocuklarımıza, ülkemize, dünyamıza ve geleceğimize nefes olduğunuz için hepinize teşekkür ederim” dedi.

Konuşmanın ardından bin adet çeşitli türden çam fidanı toprakla buluşturuldu. (iha)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA