AYDINCIK BARAJINDA SU TUTULMAYA BAŞLANDI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

AYDINCIK BARAJINDA SU TUTULMAYA BAŞLANDI


 

Toroslar’da eriyen kar sularını çiftçiye ulaştıracak Aydıncık Barajı’nda su tutulmaya başlandı. Baraj ile milli ekonomiye yıllık 4 milyon TL katkı sağlanması planlanıyor.

Haber Merkezi

 

Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürü Kaya Yıldız, Mersin Aydıncık Barajında çalışmaların tamamlanma aşamasına geldiğini belirterek, su tutma işlemine başlandığını bildirdi.

DSİ’nin kentte yaptığı yatırımlarla mümbit toprakları su ile buluşturmaya, vatandaşlara içme ve kullanma suyu temin etmeye ve derelerdeki taşkın riskini azaltmaya devam etiklerini söyleyen Yıldız, “Mersin ili ve ilçelerinde son dönemde yapılan su yapılarının artması bölgedeki tarımsal faaliyetlerin gelişmesinde de önemli rol oynamaktadır.

DSİ olarak son yıllarda modern sulama projelerini geliştirerek uygulamaya koyuyoruz. Modern sulama ile tarımda sağlanan verim artışları,  üretim deseninin çeşitlenmesi, çiftçi gelirlerinde doğrudan ve dolaylı artışa neden oluyor. Bu durum bir taraftan kırsal kalkınmanın hedeflerinden olan yoksulluğun azaltılması amacına hizmet ediyor bir taraftan da yaşam standardını yükselttiği için göçü önlüyor” dedi.

 

BARAJDA SU TUTULMAYA BAŞLANDI

Mersin Aydıncık Barajı’nda çalışmaların tamamlanma aşamasına geldiğini açıklayan DSİ Genel Müdürü Kaya Yıldız; “Barajda yamaca yaslı su alma yapısı, dipsavak cebri boru ve vana montajları ile tıkaç betonu imalatları tamamlanarak derivasyon kondüvisi giriş yapısı kapak kirişleri indirilip su tutma işlemlerine başlanılmıştır.

Önyüzü beton kaplı kaya dolgu tipinde inşa edilen Aydıncık Barajı’nın temelden yüksekliği 46 metre olup, depolama kapasitesi 1,590 milyon3’tür. Barajın tüm aşamalarının tamamlanması ile Mersin ilimizde 2 bin 650 dekar tarım arazisini daha cazibe ile sulamaya kavuşturmuş olacağız.” dedi.

 

MİLLİ EKONOMİYE YILLIK 4 MİLYON TL KATKI

Genel Müdür Yıldız; “Mersin iline yaptığı çok sayıda gölet, baraj, sulama ve taşkın koruma tesisi ile şehrin birçok noktasına önemli yapılar kazandıran Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğümüz inşa ettiği Aydıncık Barajı sayesinde Toros Dağlarında karların erimesi ile oluşan ve bugüne kadar Akdeniz'e dökülen suların depolanarak Mersinli çiftçilerimizin hizmetine sunulmasını sağlamış olacaktır.

Aydıncık Barajı’nın tamamlanması ile 2021 birim fiyatları ile ülke ekonomisine yıllık 4 Milyon TL katkı sağlanması hedeflenmektedir.” İfadelerini kullandı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA