KÖYLÜLER TAŞ OCAĞINA İZİN VERMEDİ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

KÖYLÜLER TAŞ OCAĞINA İZİN VERMEDİ


 

Silifke’nin Kabasakallı Mahallesi’nde açılmak istenen taş ocağı için 4 buçuk kilometre uzaklıktaki dügün salonunda yapılmak istenen ÇED toplantısına köylüler izin vermeyince görevliler “ÇED toplantısı yapılamamıştır” şeklinde tutanak tutarak bölgeden uzaklaştı.

Hediye Eroğlu

 

Mersin’in  Silifke İlçesi Kabasakallı Mahallesi’ndeki bir sahada Cevher Kırmataş Mad. İnş. Taah. Turz. Taş. Tic. ve San. Ltd. Şti. tarafından “Kalker Ocağı ve Kırma-Eleme Tesisi Kapasite Artışı” projesi planlanıyordu. Daha önce 20 hektarlık alanda 350 bin ton taş için ÇED belgesi alan Doğan İnş. Mob. Nak.Turz. Tic. San. Ltd. Şti’ni devralan Cevher Kırmataş firması kapasite artırımına giderek 86,56 hektarlık alanda yılda 2 milyon 100 bin ton taş çıkaracaktı. Firmanın başvurusu üzerine Cevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından ÇED toplantısı yapılmasına karar verildi. Taş ocağının yapılacağı alan yerine köyden 4 buçuk kilometre uzaklıktaki Atayurt Düğün Salonu’nda yapılması planlanan ÇED toplantısına köylüler izin vermedi. Kabasakallı Mahallesi sakinleri ve bölgede tarım arazileri bulunan vatandaşlar saat 13.00’te yapılması planlanan ÇED toplantısı öncesi söz konusu düğün salonunun girişinde toplandı. 

 

DÜDÜKLÜ, ALKIŞLI PROTESTO

‘Taş ocağı istemiyoruz’ diye slogan atıp düdük çalan, alkışlı protesto yapan vatandaşlar ÇED toplantısı için gelen firma yetkilileri ile Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü görevlilerini düğün salonunun içine sokmadı. Köylüler ile görevliler arasında kısa bir tartışma yaşandı. Köylüler toplantıyı yaptırmayacaklarını söylerken görevliler kaymakamlık olurunun bulunduğunu söyledi. Görevliler, ÇED toplantısının köy yerine neden Atayurt’ta yapıldığı yönündeki soruya, “Muhtarla görüştük köyde kimseyi bulamazsınız dedi. Akşam yapılmasını önerdi. Gündüz yapılması gerektiği  söyledik. Onun için Atayurt Düğün Salonuna aldık” dedi. Muhtar Hasan Deveci ise, “Görüştüğümüz görevliye köyümüzün aile çiftçiliği yaptığını söylemiştik. Köylümüz mesai saatleri içinde tarlasında çalışıyor. ÇED toplantısını akşam yapılabileceğini söyledik. Görevli arkadaş ona sen karar veremezsin biz karar veririz dedi. Ondan sonra toplantısı köyden uzakta bir yere almışsınız” şeklinde konuştu. Köylülerin tepkisinin sürmesi üzerine düğün salonuna giremeyen görevliler ÇED toplantısının yapılamadığına dair tutanak tutarak bölgeden uzaklaştı.

 

KÖYDEN UZAKTA ÇED ÖFKEYİ ARTIRDI

Kabasakallı Muhtarı Hasan Deveci, gazetemize yaptığı açıklamada, köylülerinin çiftçilikle geçimini sağladığını belirterek kurulacak taş ocağının bölgeye zarar vereceği endişesiyle bölge halkının istemediğini söyledi. Bu nedenle köylülerin yapılması planlanan ÇED toplantısına izin vermediğini ifade eden Deveci, “Köylülerimiz taş ocağının yapılmasını istemiyordu. Buna tepkileri belli iken birde ÇED toplantısının 4 buçuk kilometre uzaklıktaki bir düğün salonunda yapılmak istenmesi köylülerimizin tepkisini daha da artırdı. Bunun üzerine köylüler düğün salonu girişinde toplanarak ÇED toplantısını yaptırmadı” şeklinde konuştu.

Aynı köyden olan CHP Silifke İlçe Başkanı Bünyamin Uçar da köylülerinin taş ocağına karşı birlik beraberlik içinde hareket ettiğini ifade ederek “Bölge halkı taş ocağı istemediği için görevlilerin ÇED toplantısı yapmasını izin vermedi. Bunun üzerine görevliler ‘ÇED toplantısı yapılamamıştır’ şeklinde tutanak tutarak bölgeden ayrıldı” dedi.   



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA