KADINLAR 25 KASIM’DA SES YÜKSELTECEK | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

KADINLAR 25 KASIM’DA SES YÜKSELTECEK


 

Mersin Kadın Platformu Bileşenleri 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü öncesi ses yükseltme çağrısı yaptı.

Hediye Eroğlu

 

Mersin Kadın Platformu Bileşenleri, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü’nde yapacakları etkinlikleri duyurmak için Eğitim Sen Mersin Şubesi’nde basın açıklaması yaptı. Kadın Platformu adına basın açıklamasını okuyan Zeynep Benli, her sene olduğu gibi bu senede de 25 Kasım’da tüm isyan ve mücadeleleri ile alanlarda, sokaklarda, meydanlarda olmaya devam edeceklerini söyledi.

Bu 25 Kasım’da da her günlerinin mücadele, dayanışma ve birliktelikten aldıkları güçle geçtiğini bildiklerini ifade eden Benli, “Erkek devlet şiddetine karşı sokaklardan sesimizi yükseltiyoruz. Ataerkil sistemin, devletin, hanelerimiz içindeki şiddet sarmallarının, erkek adalet sisteminin, tecavüzün, istismarın, LGBTİQ+fobinin her geçen gün en yakıcı haliyle karşımıza çıktığı günlerde gücümüzü dayanışmamızdan alıyoruz” dedi.

 

“EKİM AYINDA 23 KADIN KATLİAMI VAR”

1960’dan, Mirabel kardeşlerden beri devam eden bu mücadele bugün ülkenin dört bir yanında şiddetle, eşitsizlikle, adaletsizlikle, yoksullukla baş etmeye çalışan tüm kadınlarca yürütülmeye devam edildiğini anlatan Benli “Sadece Ekim ayı şiddet çetelesinde 14’ü şüpheli olmak üzere 23 kadın katliamı var. Failler ise kadınların en yakınında, hanesinde olanlar. İktidarının kadın ve LGBTİQ+ düşmanı politikaları, patriyarkanın yakıcı yüzünü gösterdikleri cezasızlık sistemi kadın katliamlarını her geçen gün tırmandırırken, teşvik ederken kendi hayatını kurtarmak için özsavunma uygulayan Çilem onlarca yıl hapis cezası ile cezalandırılıyor. Özsavunma yaptığı için cezalandırılan her bir kadın aslında bizzat bu sistem tarafından şiddetle burun buruna yaşayan diğer kadınlar için tehditvari bir emsal olarak kullanılıyor. Şiddet ise bütün bunlarla birlikte tehdit olmaya devam ediyor” ifadelerini kullandı.

 

“SUSMUYORUZ, SESİMİZİ YÜKSELTİYORUZ”

Erkek devletin itaat altına almak istediği ve bunun için tüm baskı ve zor araçlarını üzerinde kullandığı kadınlar ve LGBTİQ+lar bir yandan şiddet ile mücadele ederken bir yandan da ekonomik krizin getirdiği tüm koşullarla yaşamaya çalıştığını vurgulayan Benli şöyle devam etti: “Hayatın tüm alanlarından koparılmak istendiğimiz her gün bir kez daha olduğumu her yerden eşitlik, özgürlük ve yaşam taleplerimizi yükseltiyoruz.  En temel hak taleplerinin bile terörizm ile damgalandığı, kadın ve LGBTiQ+ların, sivil toplum örgütlerinin baskı altında olduğu, gazetecilerin, siyasetçilerin, milletvekillerinin, belediye başkanlarının bile düşüncelerinden dolay tutuklandığı, kadın örgütlerinin, yerel yönetimlerin, üniversitelerin bile kayyumla baskı altına alındığı, mevcut anayasal hakların bile yok sayıldığı bir dönemde şiddet karşısında susmuyoruz. Karşımıza çıkan tüm şiddet biçimlerine karşı Mirabel Kardeşlerin şiarıyla, isyanıyla duruyoruz. En temel güvencelerimizden olan İstanbul Sözleşmesi’nden vazgeçmeyerek duruyoruz. İstanbul Sözleşmesi’nden bahsetmekten bizleri men edebileceğini düşünen 12. Cumhurbaşkanı karşısında İstanbul Sözleşmesi biziz diyerek duruyoruz. Bizler; ataerkiye, erkek egemenliğine, cinsiyetçiliğe, homofobiye, transfobiye, kapitalizme, emek sömürüsüne, kadına yönelik erkek şiddetine, kadın cinayetlerine, savaşa, ırkçılığa, İstanbul Sözleşmesi’ne, 6284 sayılı kanuna saldıranlara, özsavunmayı cezalandırabileceklerini düşünenlere,  önümüze barikat kurabileceklerini düşünenlere ve her seferinde yanılanlara karşı sesimizi yükseltiyoruz. Bu sene de tüm isyanımız, yükselttiğimiz sesimiz ve dayanışmamızla 25 Kasım’ı karşılıyoruz.”

 

YAPILACAK ETKİNLİKLER 

Benli 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü nedeniyle yapacakları programı şöyle açıkladı: 12-13 Kasım – ‘Farklıyız Birlikte Güçlüyüz’ Panel / Yedi Renk Derneği, 13 Kasım Cumartesi – ‘Ekonomik Kriz, Yoksulluğun Kadınlaşması’ Buluşma / Mor Dayanışma, 17 Kasım – Yenişehir İlçesi Sinevizyon Gösterimi / HDP Kadın Meclisi ve TJA, 18 Kasım – Toroslar İlçesi Sinevizyon/ Film Gösterimi / HDP Kadın Meclisi ve TJA, 19 Kasım - Flört Şiddeti ve Duygusal Manipülasyon Atölyesi / Kampüs Cadıları, 19 Kasım – Tarsus İlçesi Fahrettin Paşa Kadın Buluşması /HDP Kadın Meclisi ve TJA, 18 -19-20 Kasım – Toroslar, Akdeniz ve Tarsus İlçeleri Mahalle Çalışmaları / Mimoza Kadın Derneği, 20 Kasım Cumartesi – Yenişehir ve Mezitli İlçe Buluşmaları / Mor Dayanışma, 20 Kasım Cumartesi – Mersin Kadın Platformu Kadın Buluşması / 13.00 – 16.00 Özgür Çocuk Parkı, 20 Kasım Cumartesi – TİP’li Kadınlar’ın düzenlediği film gösterimi / 19.00 Türkiye İşçi Partisi İl Binası, 23 Kasım Salı -  Mahpus kadınlara kart yazma / 12.30 İnsan Hakları Derneği Binası, 25 Kasım Perşembe – 25 Kasım Yürüyüşü / 18.30 Kushimoto Sokağı, 27 Kasım Cumartesi- SES Mersin Şubesi’nin düzenlediği ‘ Şiddete, Eşitsizliğe ve Yoksulluğa Karşı Çaresiz Değiliz’ Panel / Yenişehir Akademi Salonu.



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA