MERSİN MİLLETVEKİLİ KURTULAN DAVASINDA ’DURMA’ KARARI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MERSİN MİLLETVEKİLİ KURTULAN DAVASINDA ’DURMA’ KARARI


 

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Mersin Milletvekili Fatma Kurtulan’ın ‘silahlı terör örgütü propagandası yapmak’ ve ‘suçu ve suçluyu övme’ suçlarından yargılandığı davada mahkeme, dokunulmazlığın kaldırılmasına yönelik kovuşturma şartının gerçekleşmediğini belirterek, durma kararı verdi.

Eski HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı ve 27. Dönem Milletvekili Fatma Kurtulan'ın Twitter üzerinden yaptığı paylaşımlar sebebiyle Ankara 21. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanmasına devam edildi. Sanık Kurtulan duruşmaya katılmazken, avukatı salonda hazır bulundu. Sanığın halihazırda Türkiye Büyük Millet Meclisinde (TBMM) 27. dönem milletvekili olarak görev yaptığını belirten mahkeme başkanı, “Anayasanın 83. ve Anayasa Mahkemesi’nin dosya kapsamına sunulan 01.07.2021 tarihli ve 2019/10634 sayılı başvuru kararı neticesinde verilen hüküm içeriğiyle birlikte değerlendirildiğinde sanık hakkında yargılamanın devamı açısından öncelikle TBMM Genel Kurulu tarafından Anayasa’nın 83. maddesinde düzenlenen şekilde dokunulmazlığın kaldırılmasına yönelik karar verilmesi gerektiği anlaşılmaktadır. Somut durum itibarıyla kovuşturma şartının gerçekleşmediği, bu itibarla kovuşturma engelinin giderilmesi gerektiği anlaşıldığından yargılanmanın durmasına karar veriyoruz” dedi. (iha)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA