547 KİLOMETRE PEDALLADILAR, ATA’NIN HUZURUNDALAR | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

547 KİLOMETRE PEDALLADILAR, ATA’NIN HUZURUNDALAR


 

“Ata’ya Saygı, Pedala Engel Yok” hareketini başlattılar, 547 Kilometrenin sonunda 10 Kasım’da Ata’nın huzurunda yer aldılar. Mersin Erdemli Belediyesi ve Mersin Bisiklet Derneği iş birliğinde yürütülen proje ile13 sporcu, Toros Dağlarını aşarak 10 Kasım’da Anıtkabir’e ulaştılar.

Haber Merkezi

 

Mersin Erdemli ’den 3 Kasım’da başlayan, “Ata’ya Saygı, Pedala Engel Yok” hareketi bir haftalık zorlu yolculuğun ardından 10 Kasım’da, Ankara’da hedefine ulaştı. Erdemli ‘den bando eşliğinde uğurlanan, içlerinde görme engelli sporcularında yer aldığı ekibi Anıtkabir’de, Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu karşıladı. Saatler 9.05’i gösterdiğinde sporcularla birlikte milyonlar, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk için zamanı durdurdu.

Sporcuların Toros Dağlarını aşarak geldiğine dikkat çeken birlikte saygı duruşunda bulunan Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, “3 Kasım’da Erdemlimizden hareket eden bisikletçilerimiz, 547 Kilometrelik yol yaptılar. Şu anda 10 Kasım ve dokuzu beş geçe Atamızın huzurundayız. Atamızın büyüklüğünü, Atamızın ülkemize yaptıklarını gelecek kuşaklara aktarmak adına ve 10 Kasım’a dikkat çekmek adına bisikletçilerimizle birlikte bunu geleneksel hale getireceğiz” diye konuştu

 

GÖRME ENGELLİ SPORCU, “ GÖRMEK DEĞİL,  HİSSETMEK LAZIM”

Ata’nın yolunda çevrilen her pedaldan dolayı heyecan duyduklarını ifade eden bisikletçilerin mutlulukları ise yüzlerinden okunuyordu. Tandem bisikletle Toros Dağlarını aşan sporculardan Süleyman Türk, “Bu hissiyatı yaşamak için görmeye gerek yok hissetmek gerekiyor” diye konuştu.

Kadın sporcularda hareketin ön saflarında yerlerini aldı. Kadın bisikletçilerden Cansel Cansu, “ Biz kadınlar olarak, Atatürk sevgisiyle dolup taşıyoruz. O yüzden buradayız. Pedalladık,  mutluyuz, huzurluyuz,  gururluyuz” diye konuştu.

13 Kişilik ekiple hedeflerine ulaştıkları için gururlu olduklarını ifade eden Mersin Bisiklet Derneği Başkanı Süleyman Uygun, “ Önemli olan bizim için buraya gelirken yaşadığımız hissiyattı bizim için. Asla yılmadık ve şimdi buradayız” diye konuştu.

Öte yandan sporcuların programları söyledikleri marşla sona erdi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA