SEÇER MUHALEFETİ İŞÇİLERLE TEHDİT ETTİ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

SEÇER MUHALEFETİ İŞÇİLERLE TEHDİT ETTİ


 

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Kültür A.Ş.’nin sermaye tamamlanmasına onay vermeyen meclis üyeleri için “art niyet” suçlamasında bulundu. Kağıt üzerinde bir düzeltme yapılacağını ifade eden Seçer, “Yapılacak düzeltmelere ya anlamadan ya anlayarak red veren bir meclis ya art niyetlidir ya anlamıyordur” ifadesini kullandı.

Hediye Eroğlu

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisinin Kasım ayı birinci oturumunda Büyükşehir Kültür Sanat Bilim Ulaştırma Ticaret ve Sanayi A.Ş.’nin Bağımsız Denetçi Raporu’nda belirtilen 53 milyon 181.6 bin liralık sermaye tamamlanmasına yönelik madde görüşüldü. Ekim ayı meclis toplantısında itirazlar sonunda yeniden komisyona havale edilen ve komisyonlardan oy çokluğu ile red kararı çıkan teklif ile ilgili söz alan Mersin Büyükşehir Kültür Sanat Bilim Ulaştırma Ticaret ve Sanayi A.Ş.’nin Yönetim Kurulu Başkanı Bedri Dursun, 6102 sayılı yasanın 376. Maddesi uyarınca şirketin sermayesinin tamamlanması gerektiğini belirterek, “Yoksa şirketin geleceği tartışılır oluyor. Bu durumda da açıkçası 5 bin 100 işçinin zarar görme ihtimali var. Dolayısıyla ben burada değerli Meclis üyelerinin sağduyularına sunuyorum” şeklinde konuştu.

 

“DAHA ÖNCE ONAY VERİLMİŞTİ KARAR SİYASİ”

Komisyonun red kararı vermesinin siyasi olduğunu ifade eden Başkan Seçer ise “471 elemanı performs dedin şu dedin bu dedin çıkardın onun için deniliyor. Daha önce zaten onay vermişlerdi. Sonra ne oldu ise ne yapıyorsunuz siz reddedin dediler. Öyle oldu diye düşünüyorum. Aksini iddia eden varsa söz alabilir. Siyasi değil diyebilir. Başka bir formül buluruz. Demokrasilerde çareler tükenmez. Hiç nefesinizi yormayın. Oylama sunalım. Bir daha reddetsinler. Bunlara enerjimizi hiç harcamayalım derim.2 sefer geliyor bu. Kağıt üzerinde yapılacak düzeltmelere ya anlamadan ya anlayarak red veren bir meclis ya art niyetlidir ya anlamıyordur. Para yok pul yok. Bunun bir ekstra masrafı yok. Orada kendi bünyesinde çalışan personelin bedeli, maaşı ödeniyor. Zaman zaman bütçe açık verdiği zaman aylık ödemelerde ne yapıyoruz bütün belediyeler yapıyor bunu” şeklinde konuştu.

 

“ŞİRKETİ KAPATIR İŞÇİLERİ ARKADAŞLARA GÖNDERİRİZ”

SGK ve vergi borcu nedeniyle şirketin faiz ödemek zorunda kaldığını anlatan Seçer,

“Zaten hukuki olarak tartışması var. Bu bize mi rücû edecek belediyeye mi kalacak. Ondan kaynaklanan bir zarar görünüyor. Zannediyorlar ki biz bu paraları blok blok alıp kendi yandaşlarımıza aktarıyoruz. Yiyoruz içiyoruz bir şeyler yapıyoruz. Bunu zaten hepsi biliyor. Belediye başkanları da biliyor. Bu konuda olumlulardı. Benimde kulağıma geldi. Hiç bu işe gayret etmeyin. İşçi meselelerinden dolayı red vereceğiz denilmiş. Buyurun red verin. Bu gruba sözde vermeyeceğim. Çünkü boşuna anlatırsınız. Yoksa şirketi kapatırız bu kadar işçinin işine son veririz. Yapamıyoruz deriz olur biter. Ondan sonra kendi kapılarını çalarlar. Şirketi iflas ederiz. 5 bin 100 işçiyi de deriz kardeşim bu olmuyor. Biz fiili olarak sıkıntıya giriyoruz. Bu işin böyle çıkarız. Arkadaşlara göndeririz. Arkadaşlar yapar. Biz başka türlü bir yol bulalım. Bunun adı 2 ileri bir geri. Bununla ilgili meclis bu kadar meşgul edilir mi? diye konuştu.

 

USCA: “ENİNDE SONUNDE BELEDİYE BU PARAYI ŞİRKETE ÖDEMEYECEK Mİ?”

MHP’li meclis üyesi Ali Usca ise “Başkanım kağıt üzerinde bir olay dedi. Burada sermaye tamamlamasının ne demek olduğunu aşağı yukarı hepimiz biliyoruz. Bu meclis sermaye artırıma karar verdi. 53 milyon lirayı belediyemiz şirkete ödemeyecek mi? Ödemez zorunda. Vakti saatinde ödeyecek. 4 bin 382 liraya mal olan bir işçi için Kültür AŞ. Fatura kesiyor. Bunun karşılığında 4 bin 864 lira kasasına para giriyor. Her bir işçiden 482 lira kar elde ediyor” dedi.

 

SEÇER:”ŞİRKETİ KAPATAYIM MI?

Tekrar söz alan Seçer şunları söyledi: “Açığın kaynağı kıdem tazminatı ve SGK ve maliyeye ödediği gereksiz yüksek faizler. Bu böyle olmaz diyorsunuz.  O zaman bana öneri sunun. Şirketi kapatayım mı? Şirket hesaplarında zafiyet varsa bütün şirketlerin hesaplarını didik didik inceleyin. Ama elinizde bazı somut veriler olmadan yapılan değerlendirmelerle ne oldu bitti derseniz burada ayrılırız.”

Müzakerelerin ardından Kültür A.Ş’nin sermayesinin tamamlanması talebi Cumhur İttfakının oy çokluğu ile reddedildi.

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA