REKOR MECLİS; 7 SAAT SÜRDÜ! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

REKOR MECLİS; 7 SAAT SÜRDÜ!


 

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi, 2021 Yılı Kasım Ayı Olağan Toplantısının 1. Birleşiminde 9 saat süren oturum ile rekora imza attı. Seçer uzayan toplantıya tepki gösteren meclis üyelerine istifa çağrısı yaparken, borçlanma talebi yine reddedildi.

HEDİYE EROĞLU

Sık sık gerginlik ve tartışmalarla gündeme gelen Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 2021 Yılı Kasım Ayı Olağan Toplantısının 1. Birleşiminde rekora imza atıldı. Kongre ve Sergi Sarayında yapılan meclis oturumu 7 saati geçen sürede tamamlanabildi.

Saat 14:00’te başlayan meclis gazetecilerin salondan kovulması, borçlanma, genel siyaset tartışmaları nedeniyle ancak akşam saat 21:15’te bitirilebildi.

CHP’li belediye yönetimi ile muhalefette kalmasına rağmen mecliste sandalye üstünlüğüne sahip Cumhur İttifakı arasında zaman zaman tansiyonun yükseldiği toplantıda meclis üyeleri toplantının uzamasına sık sık tepki gösterdi.

 

SEÇER’DEN MECLİS ÜYELERİNE İSTİFA EDEN TEPKİSİ

Ancak saatlerce siyaset yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, eleştirilere “Meclisler böyle çalışır. Kimse zorla meclis üyesi filan olmuyor. Hiç kimse de üstünü başını parçalamıyor Vahap Seçer belediye başkanı olsun diye. Niye bu kadar sıkılıyorsunuz, işi olan meclis üyeliğinden istifa etsin iyine baksın, alttaki arkadaş, çalışacak olan gelsin. Şikayet ediyorsunuz. Zaman sorununuz var. Halkın meclisi. İki de birde ‘zaman sorunu var’ deniliyor. Git kardeşim tutan mı var seni?”.

 

BORÇLANMA YİNE REDDEDİLDİ

Öte yardan Başkan Seçer’in daha önce defalarca reddedilmesi nedeniyle yargıya taşımasına rağmen yeniden ısrar kararı aramak üzere gündeme getirdiği, 265 milyon TL’lik borçlanma yetki talebi de yine reddedildi.

Bunun üzerine, muhalefete tepki göstererek söz hakkı vermeyen Seçer, engellendiğini savundu. 

 

 

 

 

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA