“BÜYÜKŞEHİR, DÖNÜŞÜMÜ ENGELLİYOR” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“BÜYÜKŞEHİR, DÖNÜŞÜMÜ ENGELLİYOR”


 

Akdeniz Belediyesi’nin TOKİ eliyle Barış Mahallesi’nde başlattığı kentsel dönüşümün Büyükşehir Belediyesince engellendiğini savunan Başkan Gültak, yaratılan engellemeler sonucu yaşanacak maliyet artışının vatandaşa yansıyacağına dikkat çekti.

HEDİYE EROĞLU

 

Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, Barış Mahallesi’ndeki kentsel dönüşüm çalışmalarının Büyükşehir Belediyesince engellenmesini düzenlediği basın toplantısı ile eleştirdi.

Barış Mahallesi’nde devam eden kentsel dönüşüm projesi ile alakalı bir yanlışı düzeltmek için Büyükşehir Meclisinde açıklama yapmak istediğini ancak engellendiğini söyleyen Gültak, bundan sonra her Büyükşehir Meclisinde konuşturulmadığında basın toplantısı düzenleyeceğini açıkladı. Gültak, “Biz hamaset, edebiyat yapma derdinde değiliz. Belgelerle konuşuyorum ben. Kimseye de iftira atacak kadar küçülmedik” dedi.

 

“BÜYÜKŞEHİR, DÖNÜŞÜMÜ ENGELLİYOR”

Barış Mahallesi’nde hayata geçen yerinde kentsel dönüşüm projesinin TOKİ ile beraber yapıldığının altını çizerek engellenmeye çalışıldığını savunan M. Mustafa Gültak, “Ama TOKİ hiçbir zaman buradaki vatandaş ile konuşmuyor, yıkımla, tapu devirleri ile uğraşmıyor. Vatandaşla görüşmüyor. TOKİ sadece yapım esnasında muhatabımız. Vatandaşı ikna etmek, güven vermek bize ait.

Biz mahallede yüzde 87’yi bulan bir anlaşma ile bu işlemi başlattık. Şuan tapu devirleri de yüzde 80 civarında. Şuana kadar mahallenin hepsini yıktık. TOKİ ile yaptığım sözleşmeye göre yıkım bana ait, ben de gerekli araç gerece sahip olmadığım için ihale ettim. Yaklaşık 40 dönümlük arazi üzerindeki binaların yıkımını kamyon başına yaklaşık bir kuruşa ihale ettik Yani orayı birisi benim adıma yıkıyor. Yani alacağınız her parayı ben ödemek zorundayım müteahhit değil, yıkım bana ait çünkü.

 

MALİYET ARTIŞI VATANDAŞI MAĞDUR EDER

Büyükşehir Belediye Başkanına ısrarla ‘elimde evrak var bırak konuşayım, bürokratların seni de zor durumda bıraktı’ dememe rağmen susturdu beni. Neden sesimiz kısılıyor, bilemiyorum. Kendimizi savunamıyoruz Büyükşehir’de iftira atılıyor bize. Sanki bir müteahhidin işini takip eden bir belediye başkanı gibi göstermeye çalışıyorlar bizi, iftira. Külliyen yalan. Daha orayı yapacak yüklenici firma bile belli değil daha, imzalar bile atılmadı.

Fakat Büyükşehir Belediyesi, bu işe hiçbir dahil olmamasına rağmen haksız şekilde nakliye ücreti talep etmektedir. Peki ben burayı ½ milyon TL’ye yıktırsaydım ne olacaktı? TOKİ bir dükkan, 2 daireyi bana vermek zorunda kalacaktı. Bu da oradaki vatandaşların ödeyeceği farkların artmasına neden olacaktı ve bu da halkın zararına olacaktı. TOKİ, ‘maliyet arttı, vatandaştan bun alalım’ diyecekti. Vatandaş zararlı çıkacaktı bu işten. Israrla elimde salladım bu evrakları. Ama konuşturmadı. Masal, tiyatro değil bu” diye konuştu.

 

“RİSKLİ ALANLARDA VE AFET BÖLGELERİNDE MOLOZ PARASI ALINMAZ”

Öte yandan bölgenin afet riski kapsamında olduğunun altını çizerek vergiden muaf olduğunu söyleyen Başkan Gültak, açıklamasını şöyle tamamladı; “Barış ve Turgut Reis Mahallesi, cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile riskli alan ilan edilmiştir. Büyükşehir Belediyesi meclis kararı alsa bile kanunen ücret alamaz. Bu paranın kanunen istenme şansı uygun değil. Lisanslı depoları da yok.Biz buna rağmen iki başkan yardımcımızı yolladık. Başkan yardımcılarımız ‘kamyon başı para ödeyeceksiniz’ diyerek kibarca oradan yollandılar. Biz hiç kimseyi değil kendi işimizi takip ediyoruz. Pozitif ayrıcılık isterken başımıza bu işler geliyor. Konuşturulmuyoruz”.  



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA