MOLOZLAR, DERE YATAKLARINA MI DÖKÜLÜYOR? | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MOLOZLAR, DERE YATAKLARINA MI DÖKÜLÜYOR?


 

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin lisanslı moloz deposu olmamasına rağmen ücret talep ederek molozları dere yataklarına döktü iddia edildi!

HEDİYE EROĞLU

 

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Kasım ayı meclis toplantısında ilginç bir gelişme yaşandı. Büyükşehir Belediyesi’nin lisanslı moloz deposu olmamasına rağmen bu hizmet için ücret topladığı, ancak molozları da dere yataklarına döktüğü iddia edildi.

 

GÜLTAK, ÇEVRE ŞEHİRCİLİK İL MÜDÜRLÜĞÜNÜ REFERANS GÖSTERDİ

Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, Barış Mahallesinde ki kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında moloz taşıma çalışmalarının engellendiğini belirterek, Büyükşehir Belediyesi zabıtalarının, “Burada yıkım yapıyorsunuz bizden izin aldınız mı? Toz çıkıyor. Bu molozları taşıyamazsınız. Bize ücret ödemeniz gerekiyor” diyerek 10 gündür moloz taşımaya izin vermediklerini söyledi.

Ücret ödemeyi kabul ettiklerini ancak yine sorunun çözülmemesi üzerine Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne başvurduklarını aktaran Gültak, bunun üzerine Büyükşehir Belediyesinin lisanslı moloz depolama alanı olmadığını öğrendiklerini söyledi.

 

“MOLOZLARI DERE YATAKLARINA DÖKMEYİN”

Büyükşehir ekiplerince vatandaştan ücret karşılığı alınan molozların dere yataklarına döküldüğünü savunan M. Mustafa Gültak, “Üçüncü ve Dördüncü Çevreyolu’ndaki bazı dere yataklarının ve boş arazilerin, doğal alanların doldurulduğunu duyuyoruz. Bu durum, ileride farklı felaketlere yol açacaktır. Eğer böyle bir uygulama doğru ise lütfen bunu durdurun. Yani Yenişehir ve Mezitli bölgelerinde, dere yataklarına ve lisanslı olmayan yerlere dolgu maddesi dökmeyin. Bu, hem çevre kirliliği yaratır hem de ileride farklı felaketleri getirir” diye konuştu.

 

CHP’Lİ UYAN’DAN “BELGENİZ YOK” ÇIKIŞI

İmar AŞ Genel Müdürü CHP’li Meclis Üyesi Ali Uyan ise, lisanslı depoları olduğunu söyleyerek, “Gültak Başkan hafriyatları dökecek bir alan olmadığını, yasanın muafiyet getirdiğini söyledi. Atık taşıma kabul belgesi olmadan ne özel ne de kamu kuruluşları hafriyat taşıyamaz. Öncelikle belge alınması gerekiyor. Onun dışında da hafriyatları bir yere dökecek ise bu alanın da izinlendirilmiş olması gerekiyor. Böyle bir alan olmadığını söyledi ama buradan adresleri sayabilirim. Örneğin birinci OSB’de izinli döküm alanımız var oraya dökebilirler ama önce kentsel dönüşümü yaptıkları yerde atık taşıma kabul belgesi almaları gerekiyor. Kendileri de taşıma yapamazlar” dedi.

 

SEÇER’DEN İDDİALARI YANITSIZ BIRAKTI

Başkan Seçer ise, lisanslı depoları olup olmadığına ve molozların dere yataklarına dökülüp dökülmediğine ilişkin açıklama yapmayarak, moloz taşıma işinin müteahhit tarafından yapılması üzerinden eleştirilerde bulundu. Seçer, “İmar AŞ bir yanlış yapıyorsa yargı yolu açık. Sizin işiniz değil o, siz Akdeniz halkına hizmet edin” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA