SEÇER, BORÇLANMA SİYASETİNE DOYAMADI! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

SEÇER, BORÇLANMA SİYASETİNE DOYAMADI!


 

Göreve geldiği 2,5 yıldan buyana meclisteki muhalefet ile kayıkçı kavgasını andıran ‘borçlanma talebi’ krizini sürdürmekten vazgeçmeyen Başkan Seçer, dün de meclis gündemini yine borçlanma ile meşgul etti.

HEDİYE EROĞLU

 

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 2021 Yılı Kasım Ayı Olağan Toplantısının 1. Birleşimi Kongre ve Sergi Sarayı Çok Amaçlı Salon’da yapıldı.

Toplantının ilk gündem maddesi Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in daha önce defalarca reddedilen 265 milyon TL’lik borçlanma talebine ilişkin ısrar kararı araması oldu.

 

CUMHUR İTTİFAKI: “RED KARARINDA DEĞİŞİKLİK YOK”

Konuyla ilgili ilk olarak söz alan MHP’li Plan Bütçe Komisyonu Başkanı Fahrettin Kılınç,  “Bu konuyu tekrar gündeme getirmenizin gereğini çok anlayabilmiş değiliz. Geçen ay da konuştuğumuzda başlattığınız dava sürecinin beklenmesi gündeme gelmişti. Mahkeme kararını neticesinde bir şey yapılır demiştik. Yılın bitmesine yakın bu ısrar tekrar meclisin gündemine geliyor. Cumhur İttifakı olara düşüncelerimizde bir değişiklik yok. Bu konuda başka söyleyebileceğimiz bir şey yok her şey söylendi diye düşünüyorum” dedi.

 

SEÇER DEMOKRASİYİ HATIRLADI

Toplantı başlangıcında gazetecileri görevlerini yapmalarını engelleyiyp, salondan kovarak demokrasiye darbe vuran Seçer ise “Cumhur İttifakı kararında değişiklik yok dediniz. Grup kararı mı aldınız? Mecliste herkesin iradesi hürdür. Herkes adına hayır demeniz demokrasi adına çok üzücü bir durum” diyerek, demokrasiye sığındı.

Fahrettin Kılınç ise “Anlatacaklarınız kararı değiştirecek nitelikte ise buyurun. Biz iradeye ipotek koymadık” yanıtı verdi .

Seçer ise “Benim bu parayı cebime alıp götürecek halim yok. Hizmet yapmak istiyorum.

Grup toplantılarında işi siyaset yapmaktan başka bir şey olmayan siyasilerin söylemlerine kanmayın” çıkışı sergiledi.

Kılınç da “Bugüne kadar anlattıklarınız dışında bir şey varsa meclisi ikna edecek buyurun anlatın” tepkisini tekrarladı.

 

“HALKIN YARARINA OLAN HER ŞEYDE YANINIZDA OLDUK”

Bunun üzerine Seçer, önceki dönemden devraldığı borca değinerek, “Ortada yasalara, halkın yararına aykırı bir şey yok, bana destek olmak durumundasınız” dedi.

Fahrettin Kılınç’tan da, “Halkın yararına olmayan hiç bir şeyi biz de yapmayız. Siz de yapmazsınız. Halkın yararına olan her şeyde yanınızda olduk. Buna bir sürü örnekte sıralamayabiliriz” yanıtı geldi. 

CHP’lilerin borçlanma talebini savunduğu konuşmaların ardından yeniden söz alan Kılınç, “Tartışma ortamına çekilmeye çalışıyoruz ama biz proje bazlı şehrin yararına yönelik teklifleri kabul ettik ve onayladık. Proje bazlı borçlanmayla ilgili düşüncemizi defalarca ortaya koyduk. Gündemi gönderdiğiniz andan itibaren arkadaşlarımızla görüştük. Yaptığımız istişare sonucu ben bu kararı açıkladım. Tahakküm kurmak, baskı altına almak gibi bir durum olamaz. Tabiî ki özgür davranacak, iradeleri ile karar vereceklerdir. Bu konunun çok da uzatılmadan oylamaya geçilmesini talep ediyorum” dedi. 

“BAZILARININ KİŞİSEL EGOLARINI TATMİN ETMEK İÇİN BÖYLE BİR KARAR ALIYORSUNUZ”

Seçer de, “Yanlış yapıyorsunuz, ‘proje bazında biz destek verdik’ dediniz. 4. çevre yolu, kavşaklar, bir TL ekmek, sosyal hizmetler proje değil mi? Bu paralar bunlara ödenmeyecek mi? Halkı yanıltmayın. Bazılarının kişisel egolarını tatmin etmek, bana parmak sallamalarını sağlamak, beni hizaya çekmesi için böyle bir karar alıyorsunuz” dedi. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA