GAZETECİLERİ MECLİSTEN KOVDU! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

GAZETECİLERİ MECLİSTEN KOVDU!


 

Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, meclis toplantısında Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak’ın açıklama yaptığı esnada fotoğraf çekmek isteyen basının görevini yapmasını engelledi! “Burası dingonun ahırı değil” diyerek gazetecileri salondan atmaya kalkan Seçer’in bu tavrı mecliste tansiyon yükselmesine neden oldu. 10 dakika önce başlayan meclise ara verildi.

HEDİYE EROĞLU

 

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 2021 Yılı Kasım Ayı Olağan Toplantısının 1. Birleşimi Kongre ve Sergi Sarayı Çok Amaçlı Salon’da yapıldı.

Yeni salonda meclis üyeleri için masa düzenlemesine imza atılırken seyirci koltukları sınırlı tutuldu. Ancak yeni toplantı salonu düzenlemesinde Büyükşehir yönetiminin sık sık karşı karşıya geldiği basın mensupları için en arkada ve dar bir alanın ayrılması dikkat çekti.

Salon değişikliği ile ilgili açıklama yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, “Meclis toplantılarını daha uygun koşullarda yapacak bir konuma getirdik. Arkadaşlarımız titiz bir çalışma yürüttüler hem havalandırma, hem akustik hem de ışıkların düzeninin gözlerimizi yormaması açısından. Yada daha sağlıklı toplantı yürütebilmesi açısından her türlü koşulu uygulamaya çalıştılar” dedi. 

 

GAZETECİLERİ SALONDAN ATMAYA KALKTI!

Ancak mecliste Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, Hafriyat Yönetmeliği’ne ilişkin açıklama yapmak istemesi ile tansiyon yükseldi. Elinde ki yönetmelik fotoğrafını gazetecilere göstermek isteyen Gültak, Seçer’in hışmına uğradı. Fotoğraf ile poz vermek isteyen Gültak’ı engellemek isteyen Seçer, görüntü almaya çalışan gazetecilerin salonun en arkasındaki yerlerine geçmelerini istedi. Duruma tepki gösterilmesi üzerine tartışma yaşanırken Vahap Seçer’in hedefi haline gelen gazeteciler, “Burası dingonun ahırı değil, burası şov, gösteri salonu değil, geçin yerinize, meclisin kuralları var, meclis yönetmeliği vardır, lütfen yerinize, görevliler müdahale edebilir mi?” tepkisi ile karşılaştı.

Gazetecilerin görevini yapmasını engelleyen Seçer’e salondan tepki gelmesi üzerine gelmesi üzerine gerilim yaşandı ve meclise ara verildi.

 

 

 

 

 



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA