ÇİFTÇİ BORÇLARINA BANKA VE MÜŞTERİ SIRRI CEVABI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

ÇİFTÇİ BORÇLARINA BANKA VE MÜŞTERİ SIRRI CEVABI


 

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Mersin Milletvekili Rıdvan Turan’ın çitçilerin Ziraat Bankasına olan borçlarına ilişkin soru önergesine Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli banka ve müşteri sırrı cevabı verdi.

Hediye Eroğlu

 

HDP Mersin Milletvekili Rıdvan Turan, çiftçi borçları ve borç yapılandırılmaları ile ilgili Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin yanıtlaması isteğiyle yazılı soru önergesi verdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın geçtiğimiz aylarda kuraklıktan dolayı olumsuz etkilenen çiftçilerin Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatiflerine olan borçlarının erteleneceğini müjde olarak verdiğini hatırlatan Turan, “Bu söz üzerine borçlu olan çiftçiler ödeyemediği borcunun ertelenmesini beklerken, maalesef borç yapılanması gerçekleşmeden birçok kişi tekrardan takibe ve icraya düşmüştür. Borç yapılanması konusunda birçok çiftçi bırakın borcunu ödemeyi, borcunun 6 aylık faizini bile ödeyememektedir” dedi.

Turan soru önergesinde 2021 Ocak ayından itibaren borcu yapılandırılan çiftçi sayısını ve borcunun miktarının yanında çiftçilerin Ziraat Bankasına olan borcunu ve ne kadarının yapılandırıldığını da sordu.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ise yazılı cevabında Ziraat Bankasına ilişkin bilgilerin üçer aylık dönemlerde Kamuyu Aydınlatma Platformu, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu, Türkiye Bankalar Birliği ve Ziraat Bankası internet sitesinde kamuya açıklanan bağımsız denetim raporunda yer aldığını anılan bilgilere bu adreslerden ulaşılabilineceğini kaydetti.

Pakdemirli, “Kamuya açıklanan Ziraat Bankası finansal tabloları, denetim raporları ve faaliyet raporlarında yer alan veriler haricinde talep edilen detay bilgilerin ise 5411 sayılı Bankacılık Kanunu'nun "Sırların saklanması" başlıklı 73'üncü Maddesi kapsamında banka ve müşteri sırrı olduğu mütalaa edildiğinden paylaşılması mümkün bulunmamaktadır" ifadelerini kullandı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA