BÜYÜKŞEHİR’DE AYNI NAKARAT!... | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

BÜYÜKŞEHİR’DE AYNI NAKARAT!...


 

CHP’li belediye yönetimi ile muhalefette kalmasına rağmen mecliste sandalye üstünlüğüne sahip Cumhur İttifakı arasında 2,5 yıldır yaşanan borçlanma krizi artık sürekli tekrarlanan bir nakarata dönerken yarın yapılacak toplantıda benzer görüntüledin yaşanması bekleniyor.

HEDİYE EROĞLU

 

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 2021 Yılı Kasım Ayı Olağan Toplantısının 1. Birleşimi yarın Kongre ve Sergi Sarayında yapılacak.

CHP’li belediye yönetimi ile muhalefette kalmasına rağmen mecliste sandalye üstünlüğüne sahip Cumhur İttifakı arasında 2,5 yıldır borçlanma ve işçi çıkarma başta olmak üzere sürekli hemen hemen her konuda kriz yaşanan toplantıda yine tansiyonun yükselmesi bekleniyor.

 

MECLİSTE HEP AYNI NAKARAT!...

Birimlerden gelen 40 ve komisyonlardan gelen 4 olmak üzere 44 gündem maddesi olmasına rağmen genel siyaset üzerinden yapılan tartışmalar ve bunun borçlanma ile işçi çıkarma krizlerine bağlanarak saatler süren mecliste öncekilere benzer bir oturuma imza atılması kazınılmaz gibi görünüyor.

 

SEÇER, BORÇLANMA SİYASETİNDE ISRARCI

Başkan Seçer’in ilk maddeye daha önce defalarca meclis tarafından reddedilen 265 milyon TL’lik borçlanma yetki talebinin reddinde ısrar kararı aranmasını koyması bu durumdan beslenerek siyaset yapmaktaki ısrarını ortaya koyarken, muhalefetin geri adım atmamakta kararlığı kulislere yansıyan bilgiler arasında. 

Görüşmelerde Başkan Seçer, 12 Ekim’de reddedilerek idareye iade edilen konunun mecliste yeniden görüşülmesine ilişkin teklif için ısrar kararı arayacak.

 

BÜTÇE ONAYA ÇIKIYOR

Meclisin gündeminde öne çıkacak bir başka konu ise komisyonlarda yoğun tartışmaların yaşanmansa neden olan; Büyükşehir Belediyesi 2022 Yılı Performans Programı, 2022 Mali Yılı Vergi, Harç ve Ücret Tarifesi ile 2022 (2023-2024) Mali Yılı Bütçesi ile ilgili konuların görüşülmesi olacak.

Oturumda Büyükşehir’in yanı sıra 13 ilçe belediyesinin Mali Yılı Performans Programı ve Bütçesi de oylanacak. 

 

KÜLTÜR AŞ’NİN SERMAYE ARTTIRIMI TALEBİNE KOMİSYONDAN RED

Başkan Seçer’i sık sık zarar eden belediye şirketleri üzerinden eleştiren muhalefetin, Kültür AŞ’nin sermeye artırımı ile ilgili Plan ve Bütçe Komisyonu ile Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Ortak Olduğu Şirketlerin Hesaplarını İnceleme Komisyonu’nda uzun tartışmalara neden olan konuya dair aldığı red kararını mecliste de sürdürmesi bekleniyor.

Komisyonlarda Kültür AŞ’nin sermayesinin 53 milyon 181 bin 575 TL’ye tamamlanması ile ilgili red kararı veren muhalefetin, bu teklif üzerinden zarar eden belediye şirketlerine yönelik eleştirilerini yoğunlaştırması bekleniyor.  


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA