ADANA’DAKİ TEFECİ OPERASYONUNDA 7 KİŞİ TUTUKLANDI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

ADANA’DAKİ TEFECİ OPERASYONUNDA 7 KİŞİ TUTUKLANDI


 

Adana polisinin tefecilik yaparak 5 milyon 300 bin lira haksız kazanç elde edilen şahıslara yönelik operasyonda gözaltına aldığı 17 zanlı adliyeye sevk edildi. Zanlılardan 7'si tutuklandı.

Adana Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü Mali Büro Amirliği ekipleri, kentte 165 kişiyi mağdur edip, 5 milyon 300 bin liralık haksız kazanç elde ettiği öne sürülen 3 ayrı tefecilik şebekesini deşifre etti. Şebekeye üye olduğu öne sürülen 18 kişiyi tespit eden ekipler, savcılığın şüpheliler hakkında yakalama kararı çıkartmasının ardından operasyon için harekete geçti. 3 Kasım günü şafak vakti belirlenen adreslere eş zamanlı baskın yapan ekipler, haklarında yakalama kararı bulunan 17 şüpheliyi gözaltına aldı. Adresinde bulunmayan bir şüpheliyle ilgili çalışmaların sürdüğü bildirildi. Şüphelilerin adreslerinde yapılan aramalarda 2 ruhsatsız tabanca, 3 ruhsatsız av tüfeği, 1 kurusıkı tabanca, 310 bin 800 TL değerinde 9 senet ve fotokopisi, borçlusu belli ancak rakamı boş bırakılmış 18 senet, 73 boş senet, alacak notlarının bulunduğu 3 defter, 3 gram esrar, 2 tapu fotokopisi ele geçirildi.

Operasyonda gözaltına alınan şüphelilerden Sıraç Ö., Ahmet O. ile Erhan T.’nin ayrı tefecilik şebekelerine liderlik yaptığı öğrenildi. Tefecilik şebekelerinin, ağlarına düşürdükleri mağdurlara yüzde 100’e varan faiz uyguladıkları bildirildi. Şüphelilerin, borcunu ödeyemeyen mağdurları kaçırıp tehdit ettikleri, şiddet uyguladıkları öne sürüldü.

Öte yandan Sıraç Ö. ile ağabeyi Orhan Ö.’in, avukatlığını yapan kişinin bir müvekkilini ağına düşürdükleri ve faiz karşılığında para verdikleri belirtildi. Mağdurun parayı ödeyememesi üzerine kardeşlerin avukatı Seyhan ilçesindeki bir çiftlik evine kaçırdığı, burada ellerini bağlayarak başına tabanca dayadıkları, boş senede imza attırdıktan sonra serbest bıraktıkları iddia edildi.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden Sıraç ile ağabeyi Orhan Ö., Mehmet Şerif Ö., Ahmet O., Oğuz D., Orhan Y. ile Erhan T., çıkarıldıkları mahkemece tutuklanırken, Aygül A., İbrahim K., Umut G., Baki K., Hüseyin T., Serkan T. ile Sıraç İ. ise adli kontrol şartı, 3 şüpheli ise savcılık talimatıyla serbest bırakıldı. (iha)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA