“TİS’TE ANTİDEMOKRATİK UYGULAMALAR KALDIRILSIN” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“TİS’TE ANTİDEMOKRATİK UYGULAMALAR KALDIRILSIN”


 

Memur ve sözleşmeli personele toplu sözleşme yetkisinin verildiği Akdeniz Belediye Meclisi’nde söz alan EMEP’li Halil Kara’dan TİS’te antidemokratik uygulamalar kaldırılsın çıkışı geldi.

Hediye Eroğlu

 

Akdeniz Belediye Meclisinin Kasım ayı 2’nci birleşimininde çeşitli gündem maddelerinin yanında sözleşmeli personel disiplin yönetmeliği ve memurlar ve sözleşmeli personelin ekonomik durumlarının iyileştirilmesi amacıyla toplu sözleşme yapmak üzere, Başkanlık Makamı’na yetki verilmesine dair gündem de oybirliği ile kabul edildi.

Teklif ile ilgili söz alan Emek Partili Halil Kara 4688 sayılı yasanın 32. Maddesinin kamu emekçilerinin

sözleşme yapma hakkını düzenlediğini söyledi. Merkezi idareden maaş alan memurların böyle bir hakkının bulunmadığını ifade eden Kara, “Mahalle idarelerde çalışan memurlara yönelik olarak sosyal denge tazminatı adı altında bir düzenleme yapılmış. 2011 yılından bu yana bizim belediyemizde toplu sözleşme imzalanıyor. İlk toplu sözleşme imzalanan belediyelerden bir tanesi o dönemde Akdeniz Belediyesi. Arkadaşlarımıza bir nebzede olsa bir denge tazminatı ödeniyor ama bu madenin içeriğine baktığımız zaman çok yoğun kısıtlamaların olduğunu görüyoruz. İstediği zaman idarenin kaldırabileceği çeşitli hükümler var. Anti demokratik hükümler olduğu düşüncesindeyim. Bu hükümler kaldırılmalı” dedi.

 

“HERKESE EŞİT ÖDENMELİ”

Şu anda bin 300 lira civarında sosyal denge tazminatı ödendiğini ifade eden Kara, “Diğer belediyelerde buna benzer şeyler var. Bu konuda daha fazla ödenemeyeceğine ilişkin Sayıştay raporları var. Bir sendikanın açmış olduğu bir dava sonunda İzmir’in bir ilçesinde idare mahkemesinin verdiği karar var. Sayıştay’ın verdiği karar ile daha fazla ödenemeyeceği hükmü var. Toplu sözleşme var. Karşılılıkla ortaya konan tutum üzerinden artırılabileceğine yönelik mahkeme kararı var. Sayıştay daha yüksekte olduğu için bu mahkeme geneli kapsar bir durumda değil. Bu madde değiştirilmeli. Şu anda eşit olarak ödeniyor. Ben eşit ödenmesi tarafıyım. Kademelendirme yapılacaksa en alttakiler daha fazla, üsttekilerin daha az alması düşüncesindeyim” şeklinde konuştu.

 

GÜLTAK: “HERKESE EŞİT ÖDENİYOR”

Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak ise “Arkadaşlarımız arasında sosyal denge tazminatının eşit dağıtımını yapıyoruz. Herhangi bir kademeli verme diye bir şey yok. Ama disiplin suçu işler mesaisine uymaz ceza alırsa orada bizim idare olarak o tazminatı kesme hakkımız mevcut. Bunu memur arkadaşlar biliyor. Bugüne kadar kestiğimiz vuku olmadı. Sizden aldığımız yetkiyi eşit bir şekilde memurlara dağıtıyoruz” şeklinde konuştu.  

 

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA