AKDENİZLİ KADINLAR TARSUS’U GEZDİ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

AKDENİZLİ KADINLAR TARSUS’U GEZDİ


 

Akdeniz Belediyesi; “25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Uluslar arası Mücadele Günü” etkinlikleri kapsamında Akdenizli kadınları, çocuklarıyla birlikte kentin tarihi ve turistik yerlerine geziye götürüyor.

Haber Merkezi

 

Akdeniz Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü; “25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Uluslar arası Mücadele Günü” dolayısıyla çeşitli etkinlikler başlattı. Bu kapsamda her hafta 2 otobüsle yaklaşık 500 kadın, Eshab-ı Kehf, Nusret Mayın Gemisi, Tarsus Şelalesi ile Berdan Barajı’na geziye götürülecek.

 

HEBİLLİ VE BAHŞİŞ MAHALLELERİNDEN 62 KADIN TARSUS’U GEZDİ

Gün nedeniyle başlayan etkinlikler dizisinde ilk olarak Hebilli ve Bahşiş mahallelerinde yaşayan 62 kadın, çocuklarıyla birlikte Tarsus Gezisi’ne götürüldü. Gezide kadınlara ve çocuklarına kumanya da verildi. Eshab-ı Kehf ve Berdan Barajı gibi Tarsus’un tarihi ve turistik yerlerini ziyaret eden kadınlar, kendileri veya sevdiklerine çeşitli hediyelikler aldı. İlk olarak Tarsus Yedi Uyurlar Mağarası’nı ziyaret eden kadınlar, burada dualar edip hatıra fotoğrafları çekti. Anneleriyle birlikte geziye katılan küçük çocuklar da oyun ve eğlence parklarında gönüllerince bir gün yaşadı.

Geziye katılan Akdeniz Belediyesi Başkan Yardımcısı Tufan Nenni yaptığı açıklamada; “Hebilli ve Bahşiş mahallelerimizden iki otobüsle Eshab-ı Kehf’e geldik. Burada öğle namazı kılındı ve dualar edildi. Sonrasında barajı gezeceğiz. Her hafta iki mahallemize otobüsler götürüp, dileyen mahalleli kadınları bu gezilerimize götüreceğiz” dedi.

 

GÜN NEDENİYLE ETKİNLİKLER SÜRECEK

Öte yandan, Tarsus gezisine katılan kadınlar da kendilerine bu güzel imkanı sunan Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak’a teşekkür ettiler, etkinliklerin devamını beklediklerini dile getirdiler. Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü; “25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Uluslar arası Mücadele Günü” dolayısıyla çeşitli aktiviteler ve farkındalık yaratan etkinlikler dizisini sürdürecek.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA