TARSUS’TAKİ FUHUŞ ÇETESİ TBMM’YE TAŞINDI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

TARSUS’TAKİ FUHUŞ ÇETESİ TBMM’YE TAŞINDI


 

Tarsus’ta kadın ve çocuk tarım işçilerini hedef alan fuhuş çetesi yine TBMM’ye taşındı. Vahim iddialar için HDP Milletvekili Fatma Kurtulan, Araştırma Önergesi verdi.

Haber Merkezi

 

Daha önce de sık sık gündem gelen Tarsus’ta narenciye depolama tesislerinde çalışan kadınların bir çete tarafından fuhuşa zorlandığı iddiaları ikinci defa TBMM’ye taşındı. Geçen ay konuyla ilgili İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun yanıtlaması istemiyle soru önergesi veren ancak yanıt alamayan HDP Mersin Milletvekili Fatma Kurtulan, bu defa da iddiaların araştırılması için TBMM’ye araştırma önergesi verdi.

 

VAKALARIN ARTMASINA KATKI SUNUYOR

Kadına yönelik erkek şiddeti her geçen gün artarak devam ederken mevcut yasaların uygulanmasındaki yetersizliğin, İstanbul Sözleşmesi’nin iptali ve kadına şiddeti meşrulaştıran söylemlerin vakaların artmasına katkı sunduğunu dile getiren Kurtulan, “Cezasızlık politikasıyla birlikte kadına yönelik şiddet vakaları öyle bir seviyeye ulaşmıştır ki bir kadın cinayetinin baş şüphelisi başka bir kadını daha öldürebilmiştir. Kadın cinayetleri verileri de gelinen korkunç boyutu ortaya koymaktadır. Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu’nun 2020 verilerine göre 300 kadın cinayeti işlenmiş, 171 kadın şüpheli bir şekilde ölü bulunmuştur” dedi.

 

“TARIM EMEKÇİSİ KADINLAR, HER TÜRLÜ ŞİDDET VE İSTİSMARA MARUZ BIRAKILMAKTA”

Kadın cinayetlerinin geldiği boyutun, tabloyu ortaya koyarken kadınların özellikle kayıt dışı çalışma alanlarında da her türlü sömürüye açık hale getirildiğini işaret eden Milletvekili Kurtulan, “Özellikle tarım iş kollarında güvencesiz çalışmakla yüz yüze olan kadınlar, her türlü şiddet ve istismara maruz bırakılmaktadır.

Mersin’in Tarsus ilçesinde son zamanlarda yaşanan vakalar bu durumu açıklamaktadır. Tarsus’ta meyve sebze paketleme depolarında çalışan kadınlar ve çocuklar uyuşturucu tacirleri ve çeteler tarafından hap, uyuşturucu maddeler verilerek, tecavüz edilerek fuhuşa zorlanmakta, kendileri ve aileleri tehdit edilmektedir.

Tarsus’ta meyve sebze paketleme deposunda çalışan T.’nin uyuşturucu verilerek, tehditle para karşılığında cinsel ilişkiye zorlanması, farklı illere götürülmesi ve kendi imkanlarıyla ailesinin yanına gelebilmesi, kendisinin ve ailesinin halen can güvenliklerinin olmaması, faillerin tutuksuz yargılanması durumu devam ederken yine Tarsus’ta benzer bir vaka yaşanmıştır.

 

“KADINLARI VE ÇOCUKLARI HEDEF ALAN SUÇ ÇETELERİNE KARŞI ETKİLİ ÇALIŞMA YÜRÜTÜLMÜYOR”

Tarsus tarım ürünleri depolama alanında çalışan 15 yaşında bir çocuğa çalıştığı iş yerinde hap verilmiş, kaçırılarak götürüldüğü yerde tecavüz edilerek yol kenarına atılmıştır. Tarsus’ta benzer olayların sıklıkla yaşandığı kamuoyuna da yansımaktadır. Bahsi geçen alanlarda çalışan kadınların tehdit edildikleri ve korktukları için maruz bırakıldıkları şiddet, tecavüz ve istismarları duyuramadıkları, uyuşturucu ve tecavüz çetelerinin çektikleri videolarla tehdit edilerek fuhuşa ve uyuşturucu ticaretine zorlandıkları kadın örgütlerince de sıklıkla dile getirilmektedir. Kadınları ve çocukları hedef alan suç çetelerine karşı etkili çalışma yürütülmediği de sıklıkla eleştiri konusu olmakta hatta bazı vakalarda kimi kolluk görevlilerinin de bahsi geçen çetelerin işlerine dahil olduğu ifade edilmektedir” diye konuştu.

 

MECLİS ARAŞTIRSIN

Güvencesiz çalışma alanlarında kadınların her türlü istismarla yüz yüze bırakılmasının sadece Tarsus’ta yaşanan bir durum olmadığını da dile getiren Fatma Kurtulan, birçok kentte kadınların çalışmak zorunda oldukları yerlerde erkek şiddetine maruz bırakıldığını kaydetti. Kurtulan, “Bu nedenle başta Tarsus olmak üzere güvencesiz çalışma alanlarında özellikle de tarım iş kollarında çalışan kadınların ve çocukların uyuşturucu ve fuhuşa zorlanmasının önüne geçilmesi, bu alanlardaki kolluk denetiminin arttırılmasının sağlanması, yerellerdeki kadın örgütlenmeleri de dahil edilerek kadınların güvencesiz çalışma alanlarında şiddete ve sömürüye maruz bırakılmasını önlemek amacıyla bilinçlendirme çalışmalarının yürütülmesi amacıyla Anayasanın 98’inci, İçtüzüğün 104 ve 105’inci maddeleri gereğince Meclis Araştırması açılması için gereğini arz ederiz” ifadelerini kullandı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA