SAĞLIKÇILARDAN ŞİDDETE ORTAK TEPKİ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

SAĞLIKÇILARDAN ŞİDDETE ORTAK TEPKİ


 

Mersin’de sağlık çalışanları meslektaşlarının ve olayı engelleyeme çalışan güvenlik görevlisinin hasta yakını tarafından darbedilmesini protesto etti. Protesto eylemine sendika temsilcileri ve sağlık çalışanlarının yanı sıra Şehir Hastanesi Başhekimi Doç.Dr.Bahar Aydınlı’da katıldı.

Gİzem Ekici

 

Mersin Şehir Eğitim Ve Araştırma Hastanesi'nde, bir hasta yakını yeğenini tedavi eden sağlık çalışanı ile kendisini engellemeye çalışan güvenlik görevlisini darbetti.

Hastanenin çocuk acil servisinde görevli hemşire B.E, tedavi ettiği bir çocuğun amcası tarafından darbedildi. Olaya müdahale etmek isteyen güvenlik görevlisi Süleyman D. de vücudunun çeşitli yerlerinden yaralandı.

B.E'nin "beyaz kod" vermesi üzerine olay yerine gelen polis ekipleri, hasta yakınını gözaltına aldı.

Sağlık kontrolünden geçirilen B.E'nin, parmağı kırıldı. Hemşire ve güvenlik görevlisi, şüpheliden şikayetçi oldu.

 

SAĞLIK ÇALIŞANLARINDAN TEPKİ

Mersin’deki sağlık sendikaları ve Tabip Odası ve hastane çalışanları yaşanan şiddet olayını protesto etti. Şehir Hastanesi Çocuk Acil Servisi önünde yapılan ortak basın açıklamasını Sağlık-Sen Mersin Şube Başkanı Hasan Özer okudu. Akşam saatlerinde hasta yakını tarafından sağlık çalışanı üyelerinin ve güvenlik personelinin şiddete uğradığını ve birinin parmağının kırıldığını ifade eden Özer,

“Her iki çalışanımıza ve camiamıza geçmiş olsun. Bu çirkin saldırıyı gerçekleştiren kişiyi esefle kınıyor, en ağır cezai işlemin uygulanmasını tüm yetkili mercilerden talep ediyoruz. Şifa dağıtan ellere saldırıda bulunanların tutuklu yargılanmasını ve bir daha sağlık hizmeti almaya gelirken kolluk kuvvetleri nezaretinde getirilmesini istiyoruz" dedi.

 

“CEZAİ İŞLEMİ İVEDİLİKLE UYGULAYIN”

Çirkin saldırıyı gerçekleştiren kişiye cezai işlemin ivedilikle uygulanmasını isteyen Özer şöyle devam etti: “Şifa dağıtan ellere saldırıda bulunanların tutuklu yargılanmasını ve birdaha sağlık hizmeti almaya gelirken kolluk kuvvetleri nezaretinde getirilmesini istiyoruz. Artık insanların doğumdan ölüme kadar, en acı anlarımızda, elimizden tutan ve tutmaya devam edecek olan sağlık çalışanlarımıza, şiddette bulunmadan bir kez daha düşünmelerini istiyoruz. Şunu unutmamalıyız ki bizim en kıymetlilerimiz evlatlarımız olduğu gibi, sağlık çalışanlarımızda birilerinin en kıymetlileridir. Şiddet düşündüğünüz sağlık çalışanı sizin en kıymetliniz olsa yine şiddet uygular yada uygulanmasına nasıl bakardınız? Bitmeyen, ardı  arkası kesilmeyen sağlıkta şiddet vakalarının sadece kınayan tarafı olmaktan bir adım ötesine geçme zamanı gelmiştir. Artık bıçak kemiğe dayanmıştır. Yapılan saldırıyı şiddetle kınıyor, konunun takipçisi olarak gereği yapılıncaya kadar sürecin peşini bırakmayacağız.”


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA