“SÜRGÜN KARARLARINI İPTAL EDİN” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“SÜRGÜN KARARLARINI İPTAL EDİN”


 

Mersin’de KESK’e bağlı Haber-Sen üyeleri Mersin PTT Başmüdürlüğünde görevli bazı arkadaşlarının hukuksuz bir şekilde başka yerlere tayin edildiğini öne sürerek PTT yönetimini sürgün uygulamasından vazgeçmeye çağırdı.

Hediye Eroğlu

 

Mersin’de son günlerde PTT Başmüdürlüğü’nde yaşandığı iddia edilen sürgünler postane çalışanlarını isyan ettirdi. Kamu Emekçileri Sendikası’na (KESK) bağlı Haber-Sen üyeleri uğradıkları sendikal ayrımcılık, baskılar ve sürgünler nedeniyle seslerini duyurmak için Özgür Çocuk Parkı’nda basın açıklaması yaptı. “Sürgün İnsanlık Suçudur” şeklinde pankartın açıldığı basın açıklamasında ilk söz alan Haber Sen MYK üyesi Sabri Gündüz, bazı kurum idarecilerinin kendilerini yargı personelleri yerine koyarak hiçbir yargı kararı olmadan masumiyet karinesini hiçe sayarak birçok emekçiyi kendi yöntemleri ile cezalandırmaya çalıştığını söyledi.

 

“RÜZGARLA GELEN FIRTINAYLA GİDER”

KESK Haber Sen’in bir tek yöneticisini veya üyesinin sürgün edilmesi halinde hukuki anlamda hesaplaşacaklarını daha önce dile getirdiklerini ifade eden Gündüz, “Çünkü sizler liyakat sahibi değilsiniz. Sizler bir rüzgârla geldiniz, bu rüzgârla gelenle fırtınayla gidecektir çünkü bunların hiçbiri liyakate, hukuka, mevzuata uymayan kişilerdir. Asla, hiçbir üyemiz sizin karşınızda boyun eğmeyecektir. Başmüdürlükle, bakanlıktaki toplantılarda bunu her zaman dillendirdik. Sizler bu koltukların gerçek sahibi değilsiniz. Bu koltukların makamların gerçek sahipleri biz emekçileriz. İnsanlık onuruna yakışmayan ve hiçbir zaman kabul görmeyecek olan sürgün; bizim nezdimizde yok hükmündedir” şeklinde konuştu.

 

“3 AY ÖNCE TEŞEKKÜR BELGESİ VERDİĞİ ÇALIŞANI SÜRGÜN ETMİŞ”

Mersin PTT Başmüdürünü uyaran Gündüz, “Siz yargıç değilsiniz, hiçbir arkadaşımıza kendi menfaatleriniz, hırslarınız uğruna baskı uygulayamazsınız. Cumhuriyet Başsavcılığına da buradan açıkça suç duyurusunda bulunuyoruz. Bu arkadaş PTT’yi ve kurumlarımızı zarar uğratıyor, bırakın PTT’yi ülkemizi zarara uğratıyor. Kaldı ki daha 3 ay önce bir arkadaşımıza teşekkür belgesi veren bu il Müdürü şimdi bu arkadaşımızı sürgün etmektedir. Bu ne yaman çelişki. Kraldan çok kralcılık yapanlarla bizim hesabımız bitmeyecektir” ifadelerini kullandı.

 

“ÜYELERİMİZ SİSTEMATİK BASKIYA UĞRUYOR”

Haber Sen İl Sekreteri Ahmet Aydoğdu ise KESK ve çatısı altındaki Haber-Sen üyelerinin örgütlü bulunduğu kurumlarda sistematik saldırı ve baskılar altında olduğunu söyledi.

PTT’de cadı avının devam ettiğini anlatan Aydoğdu, “Geçtiğimiz hafta İstanbul’da Habersen üye ve yöneticilerine yönelik uygulanan sürgün politikası bugün Mersin’de devam ediyor. İstanbul'da Ankara’da örgütlenme hakkımıza göz dikenler bugün aynı suçu hiç çekinmeden Mersin’de işleyebilmektedir. Daha önce sendikamız tarafından  Mersin PTT Başmüdürünün, emekçilere, sendika üye ve yöneticilerimize karşı yapmış olduğu baskı ve keyfî uygulamalar rapor hâlinde PTT Genel Müdürlüğüne sunmamıza rağmen sendikamıza karşı baskılar artarak devam etmiştir. Mersin PTT Başmüdürü Kaan Uysal tarafından uğradığımız sendikal ayrımcılık ve baskı son yaşanan sürgünlerle ayyuka çıkmıştır” şeklinde konuştu.

 

“DÜŞMAN HUKUKUYLA HAREKET EDİLİYOR”

Silifke PTT Merkez Müdürlüğünde görev yapan işyeri temsilcileri Bülent Yasin Bal’ın evinden bin 250 kilometre uzaklıkta Ardahan Hanak PTT Merkezi Damal Şubesine sürgün edildiğini ifade eden Aydoğdu, “Tamamen düşman hukukuyla hareket edilip bir adım ötesi Gürcistan sınırına olan bu sürgün, her şeyden önce iki çocuk babası olan arkadaşımızın aile düzenini hedef almakta ve yok etmektedir. PTT yönetimi hizmet gereği olduğu iddiasıyla yaptığı bu sürgünün hesabını elbette hukuk önünde verecektir” dedi.

 

“GEÇİCİ GÖREVLENDİRME VE ATAMALAR SİLAH OLARAK KULLANILIYOR”

Mersin Başmüdürü Kaan Uysal’ın hizmet gereği ifadesini kullanarak sendikalarını hedef aldığını ve üyeleri Mehmet Tanrıverdi’yi çalıştığı Toroslar Posta Dağıtım Müdürlüğünden Tarsus Posta Dağıtım Müdürlüğüne sürgün ettiğini anlatan Aydoğdu, “İl içi geçici görevlendirme ve atamalarda yönetmelik ve kanunlarla uygun olmayan bu tayin değil sürgündür ve derhal iptal edilmelidir. Yönetmelik ve hakkaniyet ilkesi gereği ihtiyaç duyulan hallerde il içi geçici görevlendirme ve atamalarda kıdem ve hizmet süresi göz önüne alınarak yapılması gerekmektedir. Ancak Mersin Başmüdürü bu uygulamanın dışında hareket ederek geçici görevlendirme ve atamaları sendikamız üye ve yöneticilerine karşı silah olarak kullanmaktadır. Eylül ayında il dışından gelen tayınları Toroslar Posta Dağıtım Müdürlüğüne yerleştirip, 10 yılı aşkın süredir çalıştığı iş yerinden sürgün edilen üyemiz Mehmet Tanrıverdi’ye yapılan bu hukuksuzluk Mersin PTT Başmüdürü Kaan Uysal’ın yetkilerini sendikamıza karşı düşmanca kullandığının bir diğer örneğidir. Bütün bunların suç olduğu açıktır. Yalanı, adaletsizliği, adam kayırmacılığı bize kabul ettirmeye sıradanlaştırmaya çalışan bu sistemin ve yöneticilerin karşısındayız” ifadelerini kullandı.

 

“SÜRGÜN UYGULAMASINDAN VAZGEÇİN”

Kendilerini cezalandırarak susturmak, itaat altına almak isteyenlere seslenen Aydoğdu şöyle devam etti: “Şimdi siz baskı ve sürgünlerinizle bize gözdağı mı verdiniz? Gözdağı verdiyseniz eğer bilin ki biz buradayız, yarın da burada olacağız. Hakikatleri söylemeye devam edeceğiz. Sizler emekçiler arasında ayrım yaptıkça, insanca çalışma koşullarını sağlamadığınız sürece, keyfî ve etik olmayan uygulamalarınıza son vermediğiniz sürece bilin ki KESK Haber-Sen susmayacak. Sizler bir taraftan sosyal medya hesaplarından emekçilerin alın teri üzerinden reklam yaparak, diğer taraftan emekçilere zulüm edip haklarını gasp etmek isterken Haber-Sen susmayacak. Bilin ki zulme karşı direnme hakkımızı her alanda kullanacağız. PTT yönetimi insanlık suçu olan sürgün uygulamasından vazgeçmelidir. Sürgün kararları derhal iptal edilmelidir. Sürgün kararları iptal edilene kadar tüm meşru haklarımızı sonuna kadar kullanmaya devam edeceğiz.”



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA