REKTÖR ÇAMSARI DA, HASTA SAYISI İLE ÖVÜNDÜ! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

REKTÖR ÇAMSARI DA, HASTA SAYISI İLE ÖVÜNDÜ!


 

Geçtiğimiz aylarda hizmet verdiği hasta sayısı ile övünen Şehir Hastenesi’nin ardından bu defa da MEÜ Rektörü Ahmet Çamsarı, Tıp Fakültesi Hastanesi’ne günde ortalama 3-4 bin kişinin girip, çıktığını belirterek, “Acilde sadece günlük ortalama 400 hastaya bakıyoruz. Bize gelen hastaların çoğu da diğer hastanelerde tedavileri çözülmeyip, bize sevk edilenler. Çünkü hocalarımız arasında çok sayıda yandal yapmış hocamız var. Hastanemiz hastalar açısından bir cazibe merkezi oldu

Haber Merkezi

MEÜ Tıp Fakültesi Hastanesi ile ilgili İHA muhabirine açıklamalarda bulanan Mersin Üniversitesi (MEÜ) Rektörü Ahmet Çamsarı, Türkiye’de birçok üniversite hastanesinde mali sorunun olduğunu söyledi. Bu konuda Çalışma Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın yeni bir çalışma başlattığını vurgulayan Çamsarı, "Şu anda global bütçe uygulanıyor. Geçen sene borçları bitirdik aslında sıfırladık. Fakat fiyatların güncellenmemesi tekrar borçlanmayı getiriyor. Aslında her şey Devlet Malzeme Ofisinden alınıyor. Ancak SGK’nın o malzemelere ödediği fiyatlarda biraz uyumsuzluk var. O konuda bakanlık şu anda bir çalışma başlattı. Eğer o düzeltilirse bizim kar etmememiz mümkün değil, çünkü yatak başına baktığınızda Türkiye’de en iyi çalışan hastanelerden biriyiz. Aylık 25-30 milyonu bulan faturalarımız oluyor. Ancak fiyatlar güncellenirse o 40’a, 50’ye çıkacak. O zaman zaten hiçbir sorun kalmaz. Netice de bu zorlukların hepsi 2 bakanlığın ortak çalışmasıyla aşılabilecek şeyler. Şu anda da oradan çıkacak sonucu bekliyoruz” diye konuştu.

 

"HASTANEMİZ HASTALAR AÇISINDAN BİR CAZİBE MERKEZİ OLDU"

Hastanede 890 yatakla hizmet verdiklerini belirten Çamsarı, “Bir hayırseverin katkısıyla çocuk acili yeniledik. Orada yeni yataklar oldu. Şu anda toplamda 900 yatağa ulaştık. Bu yatakların doluluk oranı, hemen hemen yüzde 100’e yakın. Hastaneye günlük 3-4 bin kişi giriyor, çıkıyor. Acilde sadece günlük ortalama 400 hastaya bakılıyor. Müthiş bir potansinyel bu. Buraya gelen hastaların çoğu da diğer hastanelerde tedavileri çözülemeyip, bize sevk edilenler. Çünkü hocalarımız arasında yandal yapmış hocalarımız çok. Hastanemiz hastalar açısından bir cazibe merkezi oldu. Bizim de zaten amacımız buydu” şeklinde konuştu.

 

"AKKUYU İLE BİRLİKTE ÇOK SAYIDA HASTA RUSYA'DAN BİZE GELİYOR"

Sağlık turizmi ile ilgili de konuşan Çamsarı, “Bu konuda yönetmeliklere biraz takılıyoruz. Özellikle Akkuyu Nükleer Santral yapımı başladıktan sonra Rusya’dan çok sayıda hasta bize geliyor. Bunun dışından Belçika, İngiltere, Suriye, Arap ülkeleri, Orta Asya’dan gelenler var. Ancak bunlar gerçek bir sağlık turizmi düzeyinde değil bence. Bu çok daha artabilir. Bunun için buraya sağlık turizmi kapsamında hastaları getirecek olan firmalarla ile üniversite hastanelerinin ilişkilerinin düzenlendiği bir kanuni alt yapı lazım. O konuda eksiklik var ve o yüzden zorlanıyoruz. Eğer o çıkartılırsa çok ciddi düzeyde bölgeyi kalkındıracak bir fark yaratabiliriz. Tabi tek hastaneyle değil bütün devlet hastaneleri de bu hasta profillerini alabilirler. Bu bölge için ayrı bir gelir olur" ifadelerini kullandı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA