KONTEYNER LİMANI TBMM’DE TANSİYON YÜKSELTTİ! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

KONTEYNER LİMANI TBMM’DE TANSİYON YÜKSELTTİ!


 

CHP’li Gökçel, Konteyner Limanı’nın yapımı ile ilgili Mecliste Mersin milletvekillerini tek tek sayarak çağrıda bulununca AKP sıralarında “Neden bağırıyorsun?” çıkışı geldi. Gökçel; “Sağır kulaklar, görmeyen gönül gözler var; onun için bağırıyorum, Mersinli için, ülkem için bağırıyorum” yanıtı geldi.

Haber Merkezi

 

CHP Mersin Milletvekili Cengiz Gökçel TBMM Genel Kurulunda yaptığı konuşmayla Mersin Ana Konteyner Limanı Projesini gündeme getirdi. Gökçel, 9 ve 10 uncu Kalkınma Planlarında yer alan ancak 11. Kalkınma Planında Mersin ibaresinin kaldırılarak Doğu Akdeniz Ana Konteyner Aktarma Limanı şeklini alan proje için çağrıda bulundu.

Gökçel konuşmasında, “Mersin tarım ve ticaret kenti, aynı zamanda bir liman kenti, ülkemizin lojistik merkezi, dünyaya açılan kapısı. Mersin Limanı 1962 yılında faaliyete geçti, 2007 yılında da özelleştirildi. Bu özelleştirmedeki amaç neydi? Mevcut limanın özelleştirilmesinden elde edilecek kaynakla yapılması düşünülen Mersin Ana Konteyner Aktarma Limanı ve Çandarlı Limanı'nın fizibilite çalışmalarını yapmak. Mersin Ana Konteyner Aktarma Limanı Projesi Dokuz ve Onuncu Beş Yıllık Kalkınma Planlarında yer almıştı.  Lojistik merkezi olarak ülkemiz ve Mersin mükemmel bir konumda. Mersin, mevcut liman ve yapılması düşünülen konteyner aktarma limanıyla öne çıkan kentlerin başında geliyor” dedi.

 

“MERSİN’DE BU LİMAN OLMAZSA OLMAZ”

CHP’li Gökçel limanın gerekliliğine vurgu yaparak, “Mersin, lojistik merkezi olmak için biçilmiş bir kaftan. Elde bir proje var, çalışmaları başlamış, Mersin Ana Konteyner Aktarma Limanı bu liman. Projenin derhâl hayata geçirilmesi gerekirken gelin, görün ki fizibilite çalışması bitmiş, projesi bitmiş bu liman On Birinci Kalkınma Planı'nda bütün itirazlarımıza rağmen "Doğu Akdeniz Konteyner Aktarma Limanı Projesi" olarak yer alıyor. "Mersin" ibaresi neden çıkarıldı? Soruyorum size arkadaşlar: Neden çıkardınız? Mersin'de bu liman olmazsa olmaz” dedi.

 

GENEL KURULDA TANSİYON YÜKSELDİ

CHP’li Gökçel, yaptığı konuşma sırasında Mersin milletvekillerini tek tek sayarak çağrıda bulununca Gökçel ile AKP sıraları arasında karşılık atışmalar yaşandı. Gökçel’in milletvekillerine çağrı yaptığı sırada AKP sıralarından “Neden bağırıyorsun?” çıkışına Gökçel; “Bağırmam şundandır: Tıkalı kulaklar var, sağır kulaklar var, görmeyen gönül gözleri var; onun için bağırıyorum, Mersinli için bağırıyorum, ülkem için bağırıyorum” diye yanıt verdi.

Gökçel konuşmasını “Mersin olarak böyle bir yatırımı masada kaybetmeyelim. Milyarca dolar geliri Lazkiye'ye, Pire'ye kaptırmayalım, ana konteyner limanını Mersin'e yapalım” diyerek sonlandırdı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA