BAŞKAN BOZDOĞAN’DAN BELEDİYE ÜZERİNDEN TİCARETE GÖZ YUMMA TEPKİSİ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

BAŞKAN BOZDOĞAN’DAN BELEDİYE ÜZERİNDEN TİCARETE GÖZ YUMMA TEPKİSİ


 

Tarsus’ta MHP’li Mehmet Çelik’in Başkan Bozdoğan hakkında ağır suçlamalar içeren yazısı sonrası yaşanan gerilim tırmanmaya devam ediyor! Başkan Bozdoğan kendisine yönelik suçlamalarda bulunan muhalefete, şuan yargıda olan bir meclis üyesinin belediye üzerinden ticaret yapmasına göz yummaları nedeniyle tepki gösterdi.

HEDİYE EROĞLU

 

Tarsus’ta Belediye Meclis Üyesi ve MHP İlçe Başkanı Mehmet Çelik’in suçlamalar içeren yazısının yarattığı gerilim artarak sürüyor. Geçtiğimiz günlerde yapılan olağan üstü meclis toplantısında yaşanan gerilim, bu haftaki meclis toplantısında da devam etti.

Yine tansiyonun yükseldiği mecliste Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan’ın suçlamalar ile ilgili açıklamalarını sık sık kesen muhalefetin, “Yargıya gidin” açıklamalarını tekrarlaması tansiyonu yükseltti. 

Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan, geçen hafta muhalefet meclis üyelerinin söz alma ile ilgili tepkilerine atıfta bulunarak, 5300 sayılı kanunu okuyarak, görev ve yetkiler ile söz almaya ilişkin usulleri anımsattı.

 

MUHALEFETTEN ŞAİBE İDDİALARI

MHP’li Nükhet Koç ise, geçen mecliste usulsüzlük içerdiği iddia edilen 28 dosyanın gündeme geldiğini ve kendisinin de bu dosyaları incelemek için talep ettiğini anımsatarak, kendisine sadece İmar Limited Şirketi ile ilgili hangi firmalara maliyet bedeli altında satış yapıldığı ve şirket müdürünün şirkete ait kredi kartı ile ilgili şahsi alışveriş yapması ile ilgili bir dosya geldiğini söyledi.

Konuşmasında bir arsa satışına da dikkat çeken Koç, “Bir şahıs 31 dönümlük araziyi toplamış ve belediyeye ait 4 dönüm yer kalmış. Bu 4 dönümün usulsüz satışı ile ilgili meclis üyelerinin ismi zikredildi ama böyle bir şey yok. Belediye konutları yapılması ile ilgili arsa sahibine teklif götürülmüş. 31 dönüme karşı bazı araziler takas edilmiş. 31 dönüme karşılık olarak 5 dönüm Hilal Konutlarının orada ve Şehitler Tepesi’nde küçük küçük yerler verilmiş. Arsa bedelleri ile ilgili kamuoyu biraz düşünmeli. ‘Burada sizin de imzanız var’ deniliyor. İmar Ltd ihalelerine girenler, Kent Meydanı ile ilgili eşinin ihaleye girdiğine dair iddialarla da biraz ilgilenseniz” dedi.

 

“KOMİSYON DENETİMDE YETERSİZ KALIYOR”

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan ise “Burada birinin avukatlığını yapacaksanız şunu söylerim; Kast ettiğiniz eski meclis üyesi arkadaşımız 3 tane ifade veriyor. Şirketlerin komisyonundasınız. Siz orada grev yapıyorsunuz. Başkaları yaptığı gibi bin kapatmıyorum. Orada bilgi alabilirsiniz. Müfettişlere gelin denetleyin derken, komisyondaki arkadaşlar yeterli kalmadığı için. Siz komisyondasınız gelip bana soruyorsunuz.

Ben burada halkın avukatlığını yapıyorum. Bu halk bu olayda kandırıldıysa kararını verir” dedi.

 

AKP’DEN OSMANLI SAVUNMASI

AKP’li Abdurrahman Altınsucu, CHP’li Gürbüz Günaştı’nın 1 Kasım Saltanatın kaldırılışının yıldönümü ile ilgili yaptığı açıklamada Osmanlı Devleti’nin Türk milletinin egemenliğini 600 yıl bolunca gasp ettiği yönündeki açıklamalarına tepki gösterdi. Altınsucu ile Başkan Bozdoğan arasında kısa süreli bir tartışma yaşanırken, Gürbüz Günaştı sözlerinin arkasında durduğunu söyledi.

 

MHP’Lİ TAT’TAN YARGI ÇIKIŞI

Daha sonra söz alan MHP’li Mahmut Tat ise “Belediye meclisinde miyiz, mahkeme salonunda mıyız, geçmişe dayalı hesaplaşmanın yapıldığı bir ortamda mıyız tereddüdü yaşadık. Düne dair bazı hesaplaşmalar olacaksa bunun yeri burası değil yargıdır. 2,5 yıl geçene kadar bunlar halledilmeliydi. Bazı konular tekrar tekrar ortaya konuluyorsa, söz konusu dosyaları yargıya verebilirsiniz” dedi.

 

KAYMAKAM SORUŞTURKMAYA GEÇİT VERMEDİ

Başkan Bozdoğan ise söz konusu iddiaları bazılarına kaymakamlığın geçit vermemesine rağmen Konya Bölge Mahkemesi üzerinden yargıya taşıdıklarını söyleyerek, duruşmaların devam ettiğini aktardı.

Göreve ilk geldiğinde “Dün ile bugünü kavga ettirirsek yarınları kaybederiz, ben yarınları kaybetmek istemiyorum” dediğini ve gecesini gündüzüne katarak çalıştığını söyleyen Bozdoğan, “İşsizlik sorununun çözümü için Cam Sanayinin bin kişilik fırın yatırımına yönelik elimden gelen her şeyi yaptım. Çünkü bu ülkenin iki sorun var ki bunun biri yoksulluk, ikincisi de işsizlik. Tarsus’un her yerine gidiyorum kim ne yapmış ne etmiş bakıyorum. Kim hangi meclis üyesin güveniyor, güvenmiyor hepsini biliyorum. Bu Çarşamba günü bu arkadaşlara inanılmaz cezalar gelecek. Ben haksız hiçbir şey yapmıyorum, her şeyin bilincindeyim. Benim amacım balık değil olta dağıtmak. Askıda et, ekmek olayını çıkartmamın nedeni bu kentin yoksul insanları.

Örneğin Nükhet hanım sosyal hizmet komisyonunda görevli ve kentin ne halde olduğunu çok iyi biliyor. 144 kişinin çalışacağı bir tekstil atölyesi kurmak belediyenin görevi değilken, vatandaşın evine ekmek gitsin diye uğraşıyorum.

Ama ne oldu geldik pat diye bir partinin ilçe başkanlığınca bize bir yazı yazıldı” dedi.

 

“BEN HALKIN AVUKATIYIM”

Daha sonra söz konusu yazıdaki asılsız iddiaların sokakta amigolar tarafından konuşulduğunu aktaran Haluk Bozdoğan, “Bunları da kimlerin, hangi meclis üyelerinin yönlendirdiğini, ilçe başkanlarının nasıl sahiplenip fotoğraf çektirdiğini gördük.

Bu kenti germeye kimsenin hakkı yoktur. Sükunet dedik, bekleyelim dedik. Açıklamalar gelmeye başladı. Bazen hızlı olmamak gerekiyor.

Ben halkın avukatıyım. Benim iki yolum var biri hak diğeri halk yolu ve bundan asla ödün vermeyeceğim” dedi.

Başkan Bozdoğan yargı süreci ile ilgili de 8 Kasım’da çok önemli bir sonuç çıkmasını beklediklerinin de altını çizdi.

 

MUHALEFET BAŞKANI KONUŞTURMADI

Öte yandan Başkan Bozdoğan, tartışmalara konu olan 4 dönümlük arazinin satışı ile ilgili açıklama yaparken MHP’li Meclis Üyesi Nükhet Koç söz konusu fiyatların farklı olduğunu söyledi. Bozdoğan ise “Birilerinin birilerine gönderdiği makbuzlar değil belediyenin evrakları geçerlidir. Elimdekileri de vereyim inceleyeyim” dedi.

MHP’li Meclis Üyesi Mahmut Tat tartışmaların uzamasına tepki gösterirken Haluk Bozdoğan, “Bu olayı halkın bilmesini önemsiyorum. Çünkü ben önemli bir soru soracağım” dedi

Nükhet Koç, “Beton işleri üzerinden şirketin ne kadar zarar ettiğine de girelim. İhsan beyin kredi kartı dosyalarından da bahsedelim” derken Bozdoğan, “Siz neden bu konunun anlatılmasını istemiyorsunuz?” diyerek tepki gösterdi.

 

Bozdoğna daha sonra, “Söz konusu meclis üyesi her yerde ‘belediye ile bu ilişkide zarar ettim’ diyor. Ama bu kişinin belediye üzerinden iş yaptığını eski meclis üyelerimiz bilmiyor, belediyede çalışan müdürler, başkan yardımcıları bilmiyor, Tarsus’taki simitçi de, esnaf da bilmiyor. Neticede kimi kandıracağız? Allah’ı mı halkı mı, kimi kandıracağız? Madem halkın hakları diyoruz, halkın hakları için meclis üyeleri için böyle bir şey yapılması söz konusu olamaz diyoruz. Ama sonra da, ‘Görmedim, duymadım, söylemiyorum’ diyoruz. Yapmayın bunu” dedi.

 

“HALKI YANILTMADIĞIM İÇİN 95 BİN OYU VERDİLER”

MHP’li Meclis Üyesi Mehmet Çelik araya girerek, beton mikseri, arsa satışları ile suçlamalar yaparken, Başkan Bozdoğan, “2,5 yıldır burada siyaset yapıyorsunuz. Sabahtan beri anlatıyorsunuz. Hakimlik, savcılık yapıyor, mahkeme kuruyorsunuz. Bu halkı yanıltamazsınız” dedi.

Bozdoğan, “Ben halkı yanıltmadığım için 95 bin oyu verdiler bana. Güvendiği için verdi” derken Çelik, “Gündemi sapıtmadan halka hizmet yapın” dedi.

Bozdoğan ise canlı yayınlanmadığı iddia edilen ihale videosunu yayınlayarak, meclis üyelerini izlemeye davet etti.

 

“YANI BAŞINIZDAKİ İNSAN BURADA TİCARET YAPIYORDU”

Ancak MHP ve AKP grubundan gelen sataşmalar ve karşılıklı tartışmalar üzerine sinirler gerildi. Tartışmalar üzerine Başkan Bozdoğan, “Halka yanlış şeyler anlatmayın. Anlattıklarımı bitirmeme izin vermediniz. Bu kadar meclis üyesi vardı yanı başınızdaki insan burada ticaret yapıyordu. Bunları göremediyseniz, başkan göremediyse, bunları savunmaya çalışacaksanız sizlere helal olsun. Ama adalet herkes için gerekiyor. Adalet öyle bir şeydir ki yarın bana da gerekiyor. Ben buradan giderim ama her şeyin hesabını güzel güzel veririm.

Aslında her şeyi biliyorlar. Kendi partilerinden ihaleye giren arkadaş da üzün. Adam size anlatsın, arayın, sorun. Ama burada gelip de bir algıyla böyle bir şey olmadı gibi yorum yapıyorsunuz. Yazık ya” tepkisi verdi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA