“MİLLETİ HAPİSHANEDEN KURTARACAĞIZ” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“MİLLETİ HAPİSHANEDEN KURTARACAĞIZ”


 

Bazı HDP’li meclis üyelerinin Çay Mahallesi TOKİ konutları nedeniyle milletin hapsedildiği yönünde eleştirilerde bulunduğunu ifade eden Akdeniz Belediye Başkanı Gültak, “Denizi gören, doğalgazlı hapishane olur mu? Çok komik. Bu bir devrimdir” dedi.

Hediye Eroğlu

 

Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, 2 buçuk yıllık icraatını anlattığı basın toplantısında ilçesindeki kentsel dönüşüm çalışmalarını da anlattı. Bir çok kişinin konuştuğu, yapmak istediği ama yapamadığı kentsel dönüşümün kendi döneminde yapılmaya başlandığını anlatan Gültak, Çay Mahallesinde 142 dönüm arazi üzerinde çalışmaların başladığını ancak geçenlerde Akdeniz meclisinde HDP’li bir meclis üyesi ‘milleti hapsettiniz’ diyerek komik bir eleştiride bulunduğunu hatırlattı.

Sinevizyon üzerinden Çay Mahallesi’ndeki TOK binalarını ve eski binaları göstererek burası mı hapishane yoksa burası mı diye soran Gültak, “Doğalgazlı hapishane. 5. tatları denizi görüyor. Gültak’ın dönemindeki devrim. Herkes buraya girme diyordu. Sıkıntı yaşarsın dediler. Biz 2-3 aya kadar teslim edecek hale getiriyoruz. Milleti şu hapishaneden kurtaracağız. Barış Mahallesi’nde yüzde 80 tapu devirleri gerçekleşti. Yıkımlar başladı. Yüzde 50’sini yıktık. Yılbaşına kadar şehrin göbeğinde bu hapishane kalkacak. Turgut Reis’teki çalışmalar devam ediyor. Yılbaşından itibaren yıkımlara başlayacağız. Mersin’in kentsel dönüşümü geçmesi lazım. Mersin’in tek kurtuluşu kentsel dönüşümdür” ifadelerini kullandı.

 

“BAZILARI BU HAPİSHANELERDEN NEMALANIYOR”

Bir basın mensubunun, Turgut Reis ve Barış Mahallesi’nde kentsel dönüşümü desteklenirken neden bazı kişilerin neden hapishane eleştirisinde bulunduğu yönündeki sorusuna Gültak, “Mersin siyasete kurban gitmiş. Çünkü birileri o hapishaneden nemalanıyor. Uyuşturucu nemalanıyor. PKK nemalanıyor. Bunların nemalanmalarından bazı siyasetçiler de nemalanıyor. Ama Barış Mahallesi’ndeki bir güzellik onları pek ilgilendirmiyor. Çünkü orada pek karşılıkları yok. Bu taraftaki karşılıklarına söyledikleri Türkiye Cumhuriyeti size ikinci sınıf vatandaş muamelesi yapıyor. Size hizmet getirmiyor gibi yalan ve dolanlarla yıllarca bun insanları uyutmuşlar. Bazı meclis üyeleri evlerin, dükkanların yıkılacağını söylüyormuş. Biz kimsenin evini yıkmayacağız. Kimsenin gönlü ve rızası olmadan malını elinden almayacağız” diye konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA