BU SAVUNMA OLMADI! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

BU SAVUNMA OLMADI!


 

Kentte tepki çeken Mersin Limanı’nın genişleme çalışmalarına Akdeniz Belediye Başkanı Gültak’tan “Siz buraya oturup dünyanın en büyük gemilerini seyretmek istemez misiniz” savunması geldi.

Hediye Eroğlu

 

Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, 2 buçuk yıllık icraatlarını anlattığı Nobel Oteli’ndeki basın toplantısında, ana aktarma konteyner limanının Mersin yerine İskenderun’a yapılacağı yönündeki sözlere tepki gösterdi. Mersin’de geçenlerde bir liman muhabbeti yaşandığını ifade eden Gültak, “Sanki hükümet, Cumhurbaşkanımız, ana aktarma konteyner limanını yapmayacakmış havası yaratıldı. Büyükşehir’de bu çok tartışıldı. Israrla Büyükşehir Belediye Başkanınımız ana aktarma konteyner limanından bahsetti. Biliyorsunuz geçtiğimiz günlerde temel atma töreni oldu. Ulaştırma Bakanımız Mersin Ana Aktarma Konteyner Limanı etüt ve projeleri devam ediyor dedi. Niye yaygara yapıyorsunuz. Ana aktarma konteyner limanı İskenderun’a gitmiş. Kim söylüyor bunu? Siz üretiyorsunuz. Ana aktarma konteyner limanının Cumhurbaşkanı ve onun bakanlarının zihnindeki yeri Mersin’dir. Bunu canlı ağızdan duyduk.  Söz konusu limanın yapılacağı yer Karaduvar’dadır. Bu milyarlarca liralık bir yatırım. 15 milyon TEO kapasiteli limandan bahsediyoruz” ifadelerini kullandı.

 

YİNE BÜYÜKŞEHİR’İ ELEŞTİRDİ

“Bu limanı yaptık diyelim bu limanın yol ağları lojistik merkezleri, konteyner alanları nerede?” diye soran Gültak, “Var mı böyle artçı sahası. Arkası var mı o limanın. Yoksa biz neyi konuşuyoruz. Bu limanı istiyorsunuz. Biz de istiyoruz. Peki siz üzerinize düşeni yapıyor musunuz? 5-6 sene sonra bittiğinde bunun arkasını hazırladınız mı? Hiç oralara giren yok. Konuşan yok. Hep aldatmaca. Taşı uzağa atıp o tarafa baktırıp buralarda bir şeyler çeviriyorlar. Yaptıkları bu. Kimseyi kandırmasınlar. O şehrin imarını, o alanları düzenlemeden liman yapamazsınız. Kandırmayın kimseyi” dedi.

 

“KÜLLİYEN YALAN”

Mersin limanının kapasite artırması ile Atatürk Parkı’nın önünün kapatılacağının söylendiği ifade ederek sinevizyon ile limanın genişleme sahasını göstererek bunun Atatürk Parkı ile ne alakası var diye soran Gültak şunları söyledi: “Siz buraya oturup dünyanın en büyük gemilerini seyretmek istemez misiniz? Bir takım insanlar bunu isteyebilir.  Yurt dışına gittiğiniz zaman büyük limanların turistik gezilerini yaptırıyorlar. Elinizde turizm pastası da var. Buraları düzenlemesini yapın neler olduğunu görürsünüz. Atatürk parkı bitecek önü kapatılacak eleştirileri külliyen yalan. Yanlış bilgidir.”


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA