GÜLTAK’TAN SEÇER’E ÇORBA GÖNDERMESİ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

GÜLTAK’TAN SEÇER’E ÇORBA GÖNDERMESİ


 

Başkan Gültak, Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in övündüğü çorba projesine gönderme yaparak, “Her şey çorba dağıtmak değil, şehrin kaderi ile oynamalısınız, oynamazsanız çorba dağıtmaya devam edersiniz” dedi.

Hediye Eroğlu

 

Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, görevde bulunduğu 2 buçuk yıllık sürede yaptığı çalışmalarla ilgili Nobel Oteli’nde düzenlediği basın toplantısında Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in çorba projesine göndermede bulundu. Belediyelerinin eğitim projesi sonucu Tıp Fakültesini kazanan İclal isimli öğrencinin hayıtındaki değişimi anlatan Gültak konuşmasının devamında  “Gördüğünüz gibi her şey çorba dağıtmak değil. Birileri öyle diyor ya çarba dağıtıyoruz. Her şey sosyal belediyecilik değil. Bizde yapıyoruz. Onlar basit, herkesin yapacağı işler. Ama Barış Mahallesi’nde, Çay Mahallesi’nde kentsel dönüşüm dana yüreği gerektirir. Risk, sıkıntı gerektirir ama her yıl çorba dağıttık, her yıl internet verdik bilmem ne verdik. Ne değişti şehirde. Sokakları, ulaşımı mı değiştirdi. İclallar’in Ayşe’lerin Dilanlar’ın Mustafa’ların oturduğu mekanlar mı değişti. Yeni aktarma konteyner limanı mı gelecek? Ne değişecek? Hiçbir şey değişmeyecek. Yüzyıllık Barış Mahallesi, Şevket Sümer öyle kalacak. Çay, Çilek, Karaduvar bir yüzyıl daha öyle kalacak. Biz çorba dağıtmaya devam edelim. Bu mudur şehrin kaderi ile oynamak?  Şehrin kaderi ile oynarsanız o sizden bir gün gelip çorba alanlar İclal gibi gelir size çorba dağıtmaya başlar. Ama şehrin kaderi ile oynarsanız. Oynamazsanız habire çorba dağıtmaya devam edersiniz. Sosya belediyeciliği küçümsemiyorum bende yapıyorum ama şehrin kaderini değiştirmeliyiz. O zaman çorba dağıtacağımız insan sayısı azalacağı gibi çorba dağıtacak insan sayımızda artar. Mersin yıllardır aynı kalmış” şeklinde konuştu.

 

“SİYASETİN KİMSAYISINI BOZDUM” 

Eczacı olan Gültak bu nedenle kimyasının iyi olduğunu vurgulayarak, “Kimyam iyidir. Mersin’de siyasetin kimyasını bozdum. Ondan benden hoşlanmıyorlar. İnsanları akletmeye, düşünmeye sevk ediyorum. Yaptıklarımızla göstermiş oluyoruz.”dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA