TOROSLAR MECLİSİ’NDE KAYYUM GERGİNLİĞİ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

TOROSLAR MECLİSİ’NDE KAYYUM GERGİNLİĞİ


 

Toroslar Belediye Meclisinde CHP’li meclis üyelerinin kayyum yönetimlerine yönelik eleştirisi sonrası gerginlik çıktı. Meclis üyelerinin birbirlerinin üzerine yürümesi sonrası meclise 10 dakika ara verildi.

Hediye Eroğlu

 

Toroslar Belediye Meclisi’nin Kasım ayı meclis toplantısının birinci oturumu meclis toplantı salonunda gerçekleştirildi. Gündem maddelerin görüşüldüğü meclisin sonundaki dilek ve temenniler bölümünde söz alan Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, geçtiğimiz günlerde Strazburg’ta katıldığı Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi Genel Kurul Toplantısı ile ilgili bilgi verdi. Strazburg’ta yoğun bir hafta geçirdiklerini anlatan Yılmaz, burada Avrupa’daki bazı ülkeleri izleme fırsatı yakaladıklarını kaydetti. Hollanda yerel yönetim izleme raporunda çok ilginç şeylerle karşılaştıklarını anlatan Yılmaz, “Hollanda da belediye başkanları seçimle gelmiyor. Kraliyet ailesi atıyor” dedi.  Bazı meclis üyelerinin Hollanda’ki uygulamanın Türkiye’nin kayyum uygulaması gibi olup olmadığı yönündeki sorusuna Yılmaz, “Kayyum uygulaması terör faaliyetleri ile ilgili bir şey. Buradaki yerleşik sistem belediye başkanlarını kraliyet ailesi atıyor. Bize karşı acımasız olan olan AB üyeleri bu konuyu yumuşak geçirme eğiliminde idi. Katılanlar bu konuyu eleştirdi. Güney Kıbrıs ile ilgili raporla ilgilenirken,  KKTC’yi yok sayma eğilimi vardı. Türkiye’den katılan tüm partili belediye başkanlarımız  KKTC’yi savundu” şeklinde konuştu.

 

“KAYYUMU TERÖRLE BAĞDAŞTIRMANIZI DOĞRU BULMUYORUM”

Yılmaz’ın kayyum atamalarının terör faaliyetleri ile ilgili olduğunu söylemesine tepki gösteren CHP’li meclis üyesi Zehide Yavuz, “Arkadaşlar kayyumdan bahsetti. Bunu teröre bağlamanızı eleştirmek istiyorum. Kayyum halk iradesine yapılan darbedir. Milyonlarca insanını iradesine kayyum atanmasını terörle bağdaştırmanızı doğru bulmuyorum. Kayyumu ortaya atıp susan arkadaşları eleştirmek istiyorum. Kayyumu terörle bağlamanız hoş değil” şeklinde konuştu.

 

“KAYYUMA BAĞLAYAN BEN DEĞİLİM”

Tekrar söz alan Başkan Atsız Afşın Yılmaz ise “Kayyuma bağlayan biz değiliz. Acılan davalar var. Ülkemizde 40 yıldır devam eden ayrılıkçı terör faaliyeti var. Toprağa düşen canlar şehitlerimiz var. Yasin Börü ve ailesi var. Şehitlerimizin ayakları, gazilerimizin kolları var. Terör için harcanan milyarlarca dolar var. Ülkemizin önüne çekilmek istenen set var. Ülkemizin büyümesini istemeyen emperyal güçler var. Bunu yapan ben değilim” ifadelerini kullandı.

 

“KAYYUM SİYASİDİR”

CHP’li meclis üyesi Eren Türker ise “Kayyum politikası siyasidir. Kadir Topbaş’a kayyum atamayanlar halkın seçtiği belediye başkanlarına kayyum atıyor. Bu halk bunları seçmiştir. Akdeniz’deki kayyumu gördük. 3 sene ne yaptı” dedi.

CHP’li meclis üyesi Mahmut Tanış’ta kayyum yönetimleri ile ilgili eleştirilerde bulunarak Diyarbakır’a kayyum atanmasının hukuksuz ve siyasi olduğunu söyledi.  Yasin Börü’nün kendi çocuğu olduğunu anlatan Tanış, Ceylan’ların ve panzer altında ezilen canlarında bulunduğunu kaydetti.

 

“TERÖR ÖRGÜTÜ EMPERYALİZME HİZMET EDİYOR”

MHP’li Kazım Şengül ise “Güneydoğu’da terör meselesi yaşanıyor. Emperyalizmin hizmetinde bir terör hareketi. Bu terör hareketi benim Kürt kardeşlerimi katlediyor. Zulmediyor ama bunları savunan arkadaşların olması beni üzüyor” şeklinde konuştu.

Bu sırada Şengül ile Yavuz arasında ikili tartışma yaşanınken söz alan CHP’li Türker, kayyumla ilgili düşünceleri sürdürerek burada terör propagandası ve terörü savunacak belediye meclis üyesi görmediğini kaydetti.

 

BAYSAL İLE TÜRKER ARASINDA TARTIŞMA

Başkan Yılmaz’ın terör örgütünü kınayıp kınayamayacağı şeklindeki sorusuna Türker, “Ben her türlü terörü kınıyorum. Siz başka şey duymak istiyorsunuz. Bu yeterlidir. Mahkeme kararı varsa belediye başkanı görevden alınır başka biri getirilebilir. Bunun devamında kayyum gelmez.” dedi.

Türker’in sözlerini sürdürmesi üzerine ön sırada oturan AKP’li meclis üyesi Salih Baysal arkasına dönerek cevap verdi. Orta taraftaki Türker, Baysal’ın yanına doğru yaklaştı. Türker ile Baysal ve arasında da tartışma yaşanması üzerine diğer meclis üyeleri araya girdi. Başkan Yılmaz meclise ara verdi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA