YENİŞEHİR’İN İMAR PLANLARI HIZLANDI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

YENİŞEHİR’İN İMAR PLANLARI HIZLANDI


 

Yenişehir’in 1/1000 ölçekli Revizyon Uygulama İmar Planları meclisten geçti Yenişehir’in 1., 2. ve 3. Etap 1/1000 ölçekli Revizyon Uygulama İmar Planı,Yenişehir Belediye Meclisinde görüşülerek kabul edildi. Başkan Özyiğit, “Bundan sonraki süreçte vatandaşlarımızın içi rahat etsin diye söylüyorum, bizim için çok uzun ve zor olmayacak” dedi.

Haber Merkezi

 

Yenişehir Belediye Meclisi 2021 YılıKasım Ayı Olağan Toplantısının Birinci Birleşimi, Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit başkanlığında Yenişehir Belediyesi Atatürk Kültür Merkezinde korona virüs tedbirleri altında gerçekleşti. Meclis toplantısında 12 gündem maddesi görüşülerek, karara bağlandı. Açılışta konuşan Başkan Abdullah Özyiğit, Ekim ayında yaptıkları çalışmalar hakkında meclis üyelerine ve ekranları başında izleyen Yenişehir halkına bilgi verdi. Meclis toplantısı Yenişehir Belediyesinin ve Belediye Başkan Abdullah Özyiğit’in sosyal medya hesaplarından da canlı olarak yayınladı.

Yenişehir’in 1., 2. ve 3. Etap 1/1000 ölçekli Revizyon Uygulama İmar Planları ile ilgili Yenişehir Belediye Meclisinde konuşan Başkan Abdullah Özyiğit, planların Büyükşehir Belediye Meclisinde Ocak ayında kabul edilmesini beklediklerini söyledi. Özyiğit, “Uzun süredir kentin beklediği Yenişehir’in 1/5 bin ölçekli planları Büyükşehir Belediye Meclisimizde kabul edilmişti. Ve onlara yönelik bir, iki, üçüncü etaptan oluşan 1/1000 ölçekli planlar hazırlandı. 5 bin ölçeğe uygun olarak yapıldı ve Büyükşehir Belediye Meclisine gönderilmek üzere bugün görüşülecek. Yine Müftü Deresi kenarındaki alanla alakalı da 1/1000 ölçekli planı da öneri olarak getirdik ve o da en kısa zamanda Büyükşehir Belediye Meclisine gidecek.Büyükşehir ile birlikte çalışarak 1/1000 ölçekli planları 1/5 bin ölçekli planlara uygun biçimde hazırladık. 1/5 bin ölçekli planlar da Büyükşehir Belediye Meclisinde yeterince tartışıldı. Dolayısıyla bundan sonraki süreçte vatandaşlarımızın içi rahat etsin diye söylüyorum, bizim için çok uzun ve zor olmayacak çünkü zaten birlikte hazırlanmış, tartışması ve görüşmesi yapılmış yani üzerinde tartışılacak çok konu kalmadı. O nedenle Büyükşehirden de hızla geçerek, biz geçen mecliste Ocak ayı dedik, inşallah Ocak ayına yetişecek şekilde planlar hazır olacaktır.”

 

“BU PLANLARIN OLMAMASININ KENTTE BİR TIKANMA NOKTASI YARATTIĞINI HEPİMİZ İZLİYORUZ, GÖRÜYORUZ”

Kentin bu planları uzun zamandır beklediğini kaydeden Başkan Özyiğit, “Meclis üyesi arkadaşlarıma, Büyükşehir Meclisinde bizleri temsil eden meclis üyelerine, komisyon üyelerine ve tüm büyükşehir meclis üyeleri ile emeği geçen herkese şimdiden teşekkür etmek istiyorum. Gerçekten kent bunu uzun süredir bekliyor. Bu planların olmamasının kentte bir tıkanma noktası yarattığını hepimiz izliyoruz, görüyoruz. Önümüzdeki süreçler bu planların çözüm süreci olmuş olacak ve bugünkü toplantımızda da bu planları artık Yenişehir’den sevk etmiş olacağız.” ifadelerini kullandı. 3 etaptan oluşan 1/1000 ölçekli Revizyon Uygulama İmar Planları görüşülerek, kabul edildi.

Meclis toplantısında 2 yıllık ön lisans programlarını tam burslu olarak kazanan Yenişehirli üniversite öğrencilerine 750 TL’lik eğitim yardımı yapılması ile ilgili teklife ait komisyon raporu bir sonraki mecliste görüşülmek üzere tekrar ilgili komisyonlara sevk edildi.Yenişehir Belediye Meclisinin 2021 YılıKasım Ayı Olağan Toplantısının İkinci Birleşimi 5 Kasım Cuma günü saat 14.00’te Yenişehir Belediyesi Atatürk Kültür Merkezinde yapılacak.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA