YENİŞEHİR MECLİSİNDE PLAN ÇATLAĞI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

YENİŞEHİR MECLİSİNDE PLAN ÇATLAĞI


 

Yenişehir Belediye Meclisi’nde 1/1000 ölçekli imar planları teklifleri görüşmelerinde CHP’li meclis üyesi Abdurrahman Yıldız’ın ret oyu vermesi nedeniyle meclis üyeleri arasında çatlak meydana geldi.

Hediye Eroğlu

 

Yenişehir Belediyesi’nin Kasım ayı meclis toplantısının birinci oturumu Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit başkanlığında Atatürk Kültür Merkezi’nde yapıldı. Mecliste 657 sayılı yasaya tabii memur statüsünde çalışanlar için hazırlanan dolu kadro değişikliği cetveli teklifi, Yenişehir Belediye Başkanlığı ile Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Sendikası arasında yapılacak olan Toplu İş Sözleşmesi için karar alınması ve Toplu İş Sözleşmesinin imzalanması konusunda Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit’e yetki verilmesi, Yenişehir Belediyesi Personel Ltd Şti’nin  ihtiyaç duyduğu 10 milyon 475 bin TL ödeneğin  diğer müdürlüklerin kullanmadığı bütçe kalemlerinden alınarak Müşavir Firma ve Kişilere ödemeler kalemine aktarım yapılması ve mülkiyeti Yenişehir Belediyesine ait

Bahçe Mahallesi 11394 ada, 1 nolu 747 metrekarelik parselin Mersin Büyükşehir Belediye Başkanlığı adına tahsisi ile süresinin belirlenmesi ve Belediye Encümenine tahsis yetkisinin verilmesi ile ilgili teklifin görüşülerek kabul edildi.

 

İÇKİLİ YERLERİN BELİRLENMESİ KOMİSYONLARA HAVALE EDİLDİ

Adnan Menderes Bulvarından başlayan ve Gazi Mustafa Kemal Bulvarında son bulan 10. Caddenin sağlı sollu olmak üzere Belediye İçkili Yer Bölgesine dahil edilip edilmemesi, Nevit Kodallı Caddesinden başlayan, 13. Cadde kavşağından (Ali Kaya Mutlu Caddesi) başlayan ve 17. Cadde kavşağında son bulan Vali Hüseyin Aksoy Caddesinin  Belediye İçkili Yer Bölgesine dahil edilip edilmemesi ile ilgili teklifler görüşülerek komisyonlara havale edildi.

 

EVSEL KATI VERGİSİ 7.34 TL OLDU

2022 Mali yılı için hazırlanan Evsel Katı Atık Tarifesi ile ilgili teklife ait Plan ve Bütçe Komisyonu, Ekoloji Komisyonu ile Gıda Tarım ve Sağlık Komisyonu ortak raporunun görüşülerek oy birliği ile kabul edildi. Burada söz alan Başkan Özyiğit, “Geçen yıl 6.5 lira olan evsel katı atık ücreti bedel bu sene 7.34 olarak revize edildi. 0.76 TL’lik bir artış sağlandı. İş yerlerinde ise birçok parametreler var. Geçen yıl MESKİ su faturaları altında bulunan 6 buçuk TL’lik bedel bu sene 7.34 olarak yansıyacak” dedi. Teklif oy birliği ile kabul edildi.

 

CHP’Lİ YILDIZ’DAN RET

Daha sonra ise Yenişehir Belediyesi komisyonları tarafından kabul edilerek meclise sunulan 1.2. ve 3. Etap 1/1000 ölçekli Revizyon Uygulama İmar Planları görüşülerek oylamaya sunuldu. CHP’li meclis üyesi Abdurrahman Yıldız’ın ret oyu vermesi nedeniyle teklif oy çokluğu ile kabul edildi.

ÖSYM tarafından yapılan 2021 Yüksek Öğrenim Kurumları sınavına girip (Açıköğretim Programları hariç olmak üzere) 2 yıllık ön lisans programlarını tam burslu olarak kazanan öğrencilere öğrenim yardımı yapılması ile ilgili teklif komisyonlara havale edildi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA