“YÜZLERCE YILLIK ARDIÇ AĞAÇLARI KATLEDİLİYOR” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“YÜZLERCE YILLIK ARDIÇ AĞAÇLARI KATLEDİLİYOR”


 

CHP Milletvekili Gökçel, Erdemli ilçesinde 4 bin dekarlık alanda ardıç ağaçlarının kesildiğini kaydetti. Gökçel, “Yüzlerce yıllık ardıç ağaçlarını enerji santralinde kullanmak için kestiriyorlar. Bu ağacın tekrar yetişmesi için en az 200 yıl gerekli” dedi.

Haber Merkezi

 

TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi ve CHP Mersin Milletvekili Cengiz Gökçel, Mersin’in Erdemli ilçesine bağlı Akpınar, Harfilli, Güzeloluk ve Güney köylerinin sınırları içerisinde kalan 4 bin dekarlık alanda ardıç ağaçlarının kesildiğini ifade etti. Gökçel, “Küresel iklim değişikliği ile ilgili en büyük mücadele aracımız ormanlarımız. AKP ve Tarım Bakanlığına baktığımız zaman ormanlarımızı katletmekten başka yaptıkları hiçbir şey yok. Ormanlarımızı katlediliyorlar, ormanlarımız yanıyor söndüremiyorlar. Ancak yeni ağaçlandırmada da orman miktarını artırmada da sınıfta kalıyorlar. Bu ardıç ağaçlarını enerji santralinde yakmak için kestiriyorlar. Böyle ağaçların yetişmesi için en az 200 sene beklememiz lazım” diye konuştu. Küresel iklim değişikliğinin etkilerine değinen Gökçel, “Küresel iklim değişikliği ile beraber insanların nefes alacağı yeşil alanlar ormanlar kendiliğinden yanıyor yok oluyor. Bunları bir de devleti yönetenler eliyle  katletmenin anlaşılır bir yanı yok” dedi. AKP iktidarına da seslenen Gökçel; “Buradan bir kez daha sesleniyorum; AKP iktidarı ormanları katletmeyin. Boş olan orman vasfındaki yerlere ağaç dikin.  Bu ağaçları 700 yıllık ağacı enerji üretecek santrallerde yaktırmayın. Ormanımıza dokunmayın. Yeşil alanlarımıza dokunmayın” diyerek tepki gösterdi.

CHP’li Gökçel bölgede doğal hayatın yok olduğuna vurgu yaparak, “Bu coğrafyada en zor yetişen çeşit ardıç ağacı. Ardıç belirli rakımda büyüyen ama çok da geç büyüyen bir çeşit. Bu ağaçları keserseniz bu noktada olumsuz etki yapmış olursunuz. Hele bir de ardıç kuşlarımız var ki ardıç ağaçlarının tohumlarıyla besleniyorlar. Bu ağaçları katlederseniz tüm bir doğal hayatı katletmiş olursunuz. Burada doğal hayatı katletmeye kimsenin hakkı da yok haddi de yok” diye konuştu.

Bölge halkı ardıç ağaçlarının Karaman’da bulunan bir biyokütle enerji santrali için kesildiğini kaydetti. Bölgede genç yaşlı yüzlerce ağacın kesildiğini ifade eden vatandaşlar bu kesimin durdurulmasını istedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA