TİP GENEL BAŞKANI ERKAN BAŞ, MERSİNLİLERLE BULUŞTU | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

TİP GENEL BAŞKANI ERKAN BAŞ, MERSİNLİLERLE BULUŞTU


 

“Bir Yol Var” kampanyası kapsamında Mersin’i ziyaret eden TİP Genel Başkanı Erkan Baş, vatandaşlarla buluştu.

Haber Merkezi

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş, partinin geçtiğimiz günlerde başlattığı kampanya çerçevesindeki turuna Mersin’de devam etti.

Erkan Baş, bünyesinde Anadolu’nun ve dünyanın farklı yerlerinde halk buluşmaları organize edilen “Bir Yol Var” kampanyası kapsamında Mersin’de düzenlenen söyleşinin ardından “Yaşamak İçin Sosyalizm” kitabının imza gününü gerçekleştirildi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleşecek söyleşi öncesi Kazanlı ve Çilek Mahallelerini ziyaret eden Baş, esnaf ve halkla bir araya geldi. Mahalle ziyaretlerinin ardından ise Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu’nun (KESK) yaptığı “OHAL Komisyonu Lağvedilsin! İhraç Edilenler İade Edilsin! OHAL Uygulamalarını Devam Ettiren Geçici 35. Madde Kaldırılsın!” başlıklı basın açıklamasına katıldı.

 

“PARASI OLMAYANIN TEDAVİ OLaMADIĞI BİR SİSTEM”

Etkinliklerin ardından söyleşi için kongre sarayına geçen Baş, “Yaşamak İçin Sosyalizm” kitabını tanıttı. “Yaşasın Sosyalizm” sloganından etkilendiğini söyleyen Baş, pandemi sürecinde emekçinin sırtından geçinen patronlar nedeniyle yaşamak için bile sosyalizme ihtiyaç olduğunu vurgulayarak, kitabın adının buradan geldiğini söyledi.

Yıllardır anti-kapitalist bir mücadele yürüttüğünü söyleyen Baş, “Emeğin emekçilerin haklarının sömürülmesine karşı bir kavga yürütüyoruz. Pandemi döneminde kapitalizmin ne olduğu hızlandırılmış bir film gibi sıkıştırılmış bir fotoğraf gibi önümüze serildi. Yani öyle uzun uzun anlatmaya gerek yok. Bir sSğlık Bakanı var bu memleketin, biz hastalanacağız ve hastanesine gidip para vereceğiz bu insana. Parası olanın tedavi olabildiği, parası olmayanın tedavi olmadığı bir sistemden bahsediyoruz. Daha neyini tartışalım?” diye sordu.

 

‘PANDEMİDE İNSANLIĞA AYKIRI BİR SİSTEMLE KARŞI KARŞIYA OLDUĞUMUZU GÖRDÜK’

Pandemide emek sömürüsünü yoğunlaştırılmış bir şekilde yaşandığını kaydeden Baş, “Ne kadar rezil ne adar mantıksız ne kadar akıl dışı ne kadar insanlığa aykırı bir sistemle karşı karşıya olduğumuzu gördük. Pandemi döneminde ortaya çıkan saçmalıkları daha genel bir eksende tartışmak istedim. Ayrıca kendi kuşağım için söyleyeyim dünya hep sağa doğru döndü. Hatırlamıyoruz tabi ama doğduğumuzda İran’da karşı devrim olmuş, ekim darbesi gerçekleşmiş. Hayatta hatırladığım ilk politik meseleler böyle kapitalizm, sömürü düzeni odaklı oldu” dedi.

 

‘KAPİTALİZM ARTIK İNSANLARA BİR GELECEK VAAT ETMİYOR’

Baş konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Biz doğup büyürken kapitalizm zaferini ilan ediyordu. Hep sosyalizmin kötülendiği bir dönemdi. Geldiğimiz aşamada ise dikkat ederseniz artık kapitalizm dünyanın pek çok yerinde gelecek vaat etmiyor, bir hayal bile sunmuyor aslında. Bu düzeni kendi hayatları açısında bir gelecek sunmadığını keşfediyor. Ama kapitalizm sonrası nasıl bir dünyaya ihtiyacımız var yeterince yanıt verilmiyor. Kitap bir açıdan da tarihten de örnek alarak bu soruya yanıt vermeye, somutlamaya ilişkin bir iddianın ilk adımı olarak da değerlendirilebilir.”

Söyleşinin ardından katılımcıların sorularını yanıtlayan Baş, Ahmet Şık’ın suç örgütü lideri Sedat Peker’in iddiaları üzerine bir araştırma dosyası da yayınlayacağını duyurdu. Soruların cevaplanması üzerine ise kitap imzası yapıldı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA