TİP GENEL BAŞKANI BAŞ: KHK’LILAR İŞLERİNE MUTLAKA GERİ DÖNECEK | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

TİP GENEL BAŞKANI BAŞ: KHK’LILAR İŞLERİNE MUTLAKA GERİ DÖNECEK


 

TİP Genel Başkanı Erkan, KHL’larla işten atılan kamu emekçilerinin bir gün mutlaka geri döneceğini belirterek “Bizim hesaplaşmamız yarına kalıyor ama herkes bilsin ki kimsenin yanını kalmayacak” dedi.

Hediye Eroğlu

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş, bazı programlara katılmak için geldiği Mersin’de KESK tarafından KHK ihraçlarının 6. yılı nedeniyle Özgür Çocuk Parkı’nda düzenlediği eyleme katıldı. Burada bir konuşma yapan Baş, “Türkiye’nin hukukun iktidarın sopasına dönüştürüldüğü başka bir aşamayı daha görmediğini söyledi. AKP iktidarının artık kaybettiğini, bittiğini, tükendiğini gördüğü noktada tüm toplumu, emekçileri, ezilenleri teslim almanın bir yolu olarak şiddeti gördüğünü ifade eden Baş, “Devletin eline geçirdiği bütün olanaklarını yosullara, emekçilere, direnenlere karşı kullanmayı tercih etmiş bir iktidardır. Tam da bu nedenle bunca yıldır süren haksızlıklara hukuksuzluklara rağmen emekçilerin direnmeye devam etmesi haklı mücadelelerini sürdürmesi her şeyden daha önemlidir” şeklinde konuştu.

“HER ZAMAN DİMDİK BİR DURUŞ SERGİLEDİLER”

Arkadaşlarının tümüyle uyduruk gerekçelerle ihraç edildiğini anlatan Baş, “İrtibat, iltisak gibi kavramlarla arkadaşlarımızı ihraç edenleri bırakın irtibatı iltisakı bizatihi ortak olduklarını hep beraber yaşadık. Biz şahidiz. Bugün suçlanan, elinden ekmeği işi alınan kamu emekçileri bu iktidarla darbe faillerinin en üst düzeyde ortaklık kurdukları birlikte hakla karşı mücadele ettikleri dönemlerde dahil olmak üzere her zaman iktidara karşı dimdik bir duruş sergilemişlerdir. Bugün yaptıkları iktidarın en güçlü zamanında bile ona boyun eğmeyenlerden hesap sorma girişimidir. Ama haksızlar. Halkın çok daha geniş kesimlerinin her gün bu iktidarın arkasından çekilmesine tam karşısına geçmesine neden olan en önemli nedenlerde bir tanesi kurdukları bu adaletsiz düzendir. O yüzden belki bizim hesaplaşmamız yarına kalıyor ama herkes bilsin ki kimsenin yanını kalmayacak” diye konuştu.

“GELECEK BİZİM”

 Tüm kamu emekçileri bu haklı kavgalarında sonunda daha önce defalarca örneğini gördükleri kazanacağını vurgulayan Baş şunları söyledi: “Biz 12 Eylül mücadelesinin devamcısı olan bir sendikadan söz ediyoruz. Kamu emekçilerinin mücadelesinden söz ediyoruz.  Sürekli olarak iktidarda kalacaklarını hiç hesap vermeyeceklerini düşünüyorlar.  Ama bugün herkes o darbecileri lanetle anarken bizler o gün o darbecilere karşı mücadele etmenin onurunu taşıyoruz. Bugün bu iktidarın gücünün şehvetine kapılım onun etrafında toplananlar yarın lanetle anılırken bugün burada gördüğümüz kamu emekçileri en büyük zorbalıklara karşı direnmenin onuruyla yaşamlarını sürdürecekler. Arkadaşlarımız işlerine mutlaka geri dönecek. KHK’lar gidecek bu iktidar gidecek biz geleceğiz. Gelecek bizim.”


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA