“ELLERİNİZİ KIZ KARDEŞLERİMİZİN YAŞAMINDAN ÇEKİN!” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“ELLERİNİZİ KIZ KARDEŞLERİMİZİN YAŞAMINDAN ÇEKİN!”


 

Mersin Kadın Platformu üyeleri Tarsus’ta sebze ve meyve paketleme depolarında yaşandığı iddia edilen istismarlara yönelik ilçedeki Yarenlik alanında basın açıklaması yaparak, kadınları ve çocukları hedef alan suç çetesinin durdurulması için adli makamları ve hükümeti görevini yapmaya çağırdı.

 

Hediye Eroğlu

 

Mersin’in Tarsus İlçesi’ndeki bazı sebze ve meyve paketleme depolarında yaşandığı iddia edilen istismarlara karşı kadınlar ayaklandı. Mersin Kadın Platformu üyeleri yaşananlara tepki göstermek için Tarsus Yarenlik Alanı’nda basın açıklaması yaptı.  Platform adına yapılan açıklamayı okuyan Çiğdem Göksoy, “Erkek egemen tecavüz kültürünün temsilcileri ellerinizi kız kardeşlerimizin bedeninden ve yaşamından çekin!” dedi.

 

“Kadınların yaşama hakkı ve güvenli bir yaşam için güvencesi olan İstanbul Sözleşmesi’nin hükümet tarafından tek taraflı olarak fesih edilmesi  kadına yönelik her türlü şiddeti meşrulaştıran erk zihniyetini cesaretlendirmeye devam ediyor” diyen Göksoy, “Bu zihniyet kadınları yoksullukla yüz yüze bırakıp zor koşullarda her türlü sömürüye açık hale getirmiştir. Yoksulluğun kaderi kadınlara yüklendiği yetmiyormuş gibi güvencesiz ve yetersiz iş imkanlarının yoğun olduğu tarım sektöründe kadınlar her türlü şiddet ve istismara maruz bırakılmışlardır” diye konuştu.

 

“YAŞADIKLARINI ANLATMAKTAN KORKUYORLAR”

Bunun somut örneğinin  Tarsusta yaşandığını öne süren Göksoy, “Tarsus’ta Meyve sebze paketleme depolarında çalışan kadınlar çocuklar uyuşturucu tacirleri ve çeteler tarafından hap, uyuşturucu maddeler verilerek, tecavüz edilerek fuhuşa zorlanıyor. Kadın kurumuna başvurusundan sonra açığa çıkan T.nin uyuşturucu verilerek tehditle para karşılığında cinsel ilişkiye zorlanması ve halen soruşturma devam ederken dava bile açılmadan yeni bir olayla tekrardan Tarsus tarım sektörünün depolama alanında çalışan 15 yaşında bir çocuğa, çalıştığı iş yerinde hap verilerek kaçırılmış, sonrasında tecavüz edilerek yol kenarına atılmış… Bu çocuğun yaşadıklarının ilk olmadığını biliyoruz ama son olmasını istiyoruz. Daha öncesinde de benzer pek çok durum yaşanmış ancak kadınlar yaşadıklarını dile getirmekte korktuklarını beyan etmişlerdir” ifadelerini kullandı.

 

“TARSUS’TA NELER OLUYOR?”

Uyuşturucu ve tecavüz çetesinin çektikleri videolarla tehdit ederek  kadınları ve genç erkekleri fuhuşa ve uyuşturucu ticaretine zorladığını öne süren Göksoy şöyle devam etti: “Tarsus’ta neler oluyor diye soruyoruz? İş Güvenceli ve güvenli bir ortamda çalışmak her yurttaşın hakkı iken kadınlar ve çocukların iş ortamında yaşadıkları bu durum kabul edilemez. Kadınları ve çocukları hedef alan suç çetesinin durdurulması için adli makamları ve hükümeti görevini yapmaya çağırıyoruz. Bizler de bu durumun takipçisi olacağımızı, susmayacağımızı ve fuhuşa zorlanmaya, uyuşturucu çetelerine, tecavüze geçit vermeyeceğimizi ilan ediyoruz.”

 

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA