LÖSEV’DE CUMHURİYET COŞKUSU | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

LÖSEV’DE CUMHURİYET COŞKUSU


 

Haber Merkezi

LÖSEV Lösemili Çocuklar Sağlık ve Eğitim Vakfı 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı Ankara merkezleri başta olmak üzere 9 ayrı şehirde eş zamanlı olarak coşkuyla kutladı. İçerisinde Lösemili Çocuklara parasız tedavi başta olmak üzere tüm branşlarda hizmet veren LÖSANTE Çocuk ve Yetişkin Hastanesi; anaokul, ilk, orta ve lise seviyesinde kolej standartlarında eğitim veren LSV Okulun bulunduğu Ankara, İncek yerleşkesinde bulunan LÖSEV Kent’te bir dizi etkinlik düzenlendi. Sabah saatlerinde LSV Eğitim Kurumları okul bandosu korteji ile başlayan programda Lösemiden iyileşmiş gençler, tedavisi devam eden çocuklar, aileleri ve LÖSEV personel ve yöneticileri önce Atatürk büstü önüne çelenk bıraktılar. Saygı duruşu ve İstiklal marşı devamında LÖSANTE Hastanesi konferans salonu ve LÖSEV Kenti bahçesi önünde eş zamanlı devam eden 2 ayrı program gerçekleşti.  Etkinlik alanında açılan cumhuriyet sergisi ile çocukların yaptığı cumhuriyet temalı resimler, Atatürk posterleri, eski gazete nüshaları sunuldu. Ayrıca açılan mini stantlarla da alanda festival havası yaratılarak Cumhuriyetin 98. yıldönümü coşku içinde kutlandı.

KORİDORLARINDA LÖSEMİ İLE MÜCADELE ETTİKLERİ HASTANE BAHÇESİ

Günün anlam ve öneminin belirtildiği konuşmalar, Cumhuriyet temalı şiirlerin sunuşu, marşlarla düzenlenen ritim atölyeleri,oratoryo, halk oyunları ve vals gösterileri gibi içeriklerle renklenen program kapsamında yüzlerce katılımcı Cumhuriyetin kazanımlarını tekrar hatırlayıp coşkusunu doyasıya yaşadı. Organizasyon öncesi LSV Eğitim Kurumlarınca yapılan Cumhuriyet’in kazanımları yarışmaları kapsamında 4 ayrı dalda başarı elde eden 13 öğrencinin de ödülleri Yönetim Kurulu üyelerince törende taktim edildi. Bir dönemler koridorlarında lösemi ile mücadele ettikleri hastanenin bahçesinde ve konferans salonunda neşe ile umut ile gösterilerini yapan çocuklar duygu dolu anlar yaşattı.

LÖSEV 8 ŞEHİRDE DE BU COŞKUYU YAŞADI

Öte yandan LÖSEV’in irtibat ofislerinin bulunduğu 8 şehire de aynı coşku yansıdı. LÖSEV İstanbul İrtibat Ofisi iyileşen Lösemili Çocuklar ile Dolmabahçe’yi ziyaret etti, İzmir ekibi ise Cumhuriyet Meydanı’ndaki kortejde yer aldı. Bursa’dan Adana’ya Samsun’dan Antalya’ya her ildeki LÖSEV personelleri, gönüllüleri ve Büyük LÖSEV Ailesinin mihenk taşı mücadeleci aileler cumhuriyet etkinliklerinde yer aldı. Yapılan konuşmalarda aydınlanmanın ve çağdaşlaşmanın simgesi, özgürlük ve bağımsızlığın temsili Cumhuriyetimizin kuruluşu içten dileklerle kutlanarak tarihine gururla bakan LÖSEV olarak Mustafa Kemal Atatürk’ün izindeki LÖSEV Gençliği ile geleceğe de umutla bakıldığı vurgulandı ve Türkiye’nin dört bir yanındaki LÖSEV’lilerle Yaşasın Cumhuriyet sesleri yükseldi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA