CHP’DEN ALTERNATİF KUTLAMA | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

CHP’DEN ALTERNATİF KUTLAMA


 

Mersin’de Cumhuriyetin ilanını 98. Yılı nedeniyle CHP İl Başkanlığı, ADD Mersin Şubesi, Yeni Kuşak Köy Enstitüleri Derneği Mersin Şubesi, 29 Ekim Cumhuriyet Kadınları Derneği Mersin Şubesi ve Eğitim İş Sendikası Mersin Şubesi tarafından düzenlenen alternatif törende Atatürk Anıtına çelenk sunuldu.

Hediye Eroğlu

 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanlığı tarafından her yıl olduğu gibi bu yılda, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 98.Yıldönümü nedeniyle alternatif kutlama etkinliği gerçekleştirildi.

Resmi törenlerin ardından Cumhuriyet Alanı’nda gerçekleştirilen alternatif kutlama töreninde Atatürk Anıtı’na parti yönetiminin çelenk sunumunun ardından saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu.

Törende konuşan CHP Mersin Milletvekili Cengiz Gökçel, “Bugün Cumhuriyetimizin ilan edilişinin 98 yıldönümü. Bağımsızlığımızın ve özgürlüğümüzün teminatı olan Cumhuriyetimizi atalarımızın Atatürk ve silah arkadaşları ile beraber öncelikle emperyalistlerin ülkemizi işgalinden kurtarıp bir yurt bir ülke yapma noktasına verdiği emekler için başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve emeği geçenlere saygılarımı sunuyorum” dedi.

 

“CUMHURİYETE SAHİP ÇIKAÇAĞIZ”

Bugün gelinen noktada Cumhuriyetin değerleri olan demokrasi ve özellikle laikliğe AKP iktidarı döneminde saldırıların ne kadar arttığını herkesin gördüğünü ifade eden Gökçel, “Eğitimden sağlığa her tür noktada AKP’nin bilimden uzak gerici zihniyetleri bürokraside hakim kılarak önce FETÖ şimdi de benzeri kurullarla ele geçirmeye çalıştığını hepimiz görüyoruz. Bizlere düşen Gazi Atatürk’ün benim en büyük eserim dediği Cumhuriyet’e sahip çıkmaktır. Bütün CHP’lileri ve vatandaşlara da aslında abu görev düşüyor” şeklinde konuştu.

Gelinen noktada yakın coğrafyaya yakın sınırlarımızda emperyalistler tarafından neler yapıldığının görüldüğünü anlatan Gökçel, “Daha geçen hafta parlamentoda Suriye ve Irak ile ilgili iki tezkere onaylandı. Burada meclisin elindeki yetkiyi Cumhurbaşkanının alması kabul edilebilir gibi değil ama bu yetkinin 2 yıl olarak verilmesi bize başka bir gerçeği düşünmemize neden oluyor. Seçim 2023 yılında yapılsa bile bu süreyi çok çok geçen bir yetki verildi. Ülkede, demokrasinin, barışın bir an önce tesis edilmesi ülkede yaşanan sıkıntıların ortadan kaldırılması için AKP’nin yarattığı bu durumdan kurtulmak için bir an önce seçim isterken birde bakıyoruz ki bazılarını zihniyetinde kendi görev sürelerinin de ötesine geçen bir yetki talebi var” ifadelerini kullandı.

 

“HALKI SARAYDAN ALIP HALKA VERECEĞİZ”

CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen ise 19 Mayıs 1919’da Samsun’da yakılan bağımsızlık ateşinin Anadolu halkının birlikte mücadelesi ile 29 Ekim 1923’te demokrasi, bağımsızlık, laiklik ve Cumhuriyet ile taçlandığını söyledi. Şimdiki tek adam adam rejimi olan AKP rejimi demokrasiye, laikliğe ve  bağımsızlığımıza düşman olduğunu ifade eden Antmen şunları söyledi: Hiç kimse merak etmesin bu ülkenin güzel, aydınlık insanları 100 yıl önce Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde iktidarı saraydan alıp halka verdiler. Cumhuriyetin 100. yılında ekonomiyi, eğitimi, sağlığı mahvettiler. Sadece saray şürekaları bir avuç saray yandaşını zengin ediyorlar. Halkımız merak etmesin 100 yıl önce olduğu gibi yine iktidarı saraydan alıp halka vereceğiz. “

 

İMECE GRUBU DA ÇELENK BIRAKTI

Mersin’de kendilerini İmece Grubu olarak adlandıran ADD Mersin Şubesi, Yeni Kuşak Köy Enstitüleri Derneği Mersin Şubesi ve Eğitim İş Sendikası ve 29 Ekim Cumhuriyet Kadınları Derneği Mersin Şubesi tarafından düzenlenen alternatif törende Atatürk anıtına çelenk sunuldu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA