ATICILAR HÜNERLERİNİ SERGİLİYOR | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

ATICILAR HÜNERLERİNİ SERGİLİYOR


 

Mersin’de yurt genelinden 30 kulübe bağlı yarışmacıların yer aldığı Trap Şampiyonası, resmi hazırlık atışlarıyla başladı.

Türkiye Atıcılık ve Avcılık Federasyonu (TAF) tarafından düzenlenen Trap Kulüplerarası Cumhuriyet Kupası Şampiyonası’na Mersin Erdemli Atış Poligonu'nda yapılan resmi antrenman atışlarıyla start verildi. 3 gün sürecek yarışmalara İstanbul, Adana, Kahramanmaraş, Konya ve Çorum başta olmak üzere 25 ilden 30 takım katıldı. Sporcular, hazırlıklar kapsamında sırayla atışlarını yapmaya başladı.

Federasyon Yönetim Kurulu Üyesi Cahit Oktay Sabancı, etkinliğin Cumhuriyet Bayramı Kapsamında gerçekleştirildiğini belirterek, yarışma ile ilgili bilgi verdi. Sabancı, "Her sporcu 2'şer seri antrenman yapacak, 25'erden 50 plakayla antrenman yapacaklar. 3 seri üzerinden yarışmaya devam edilecek. Herkes 75 plakaya tüfek atacak. En son 50'şer plakaya atış yapacaklar. Toplama göre 4 takım finale kalacak. 4 takımdan birinci ve ikinciler kendi arasında altın madalya için, 3. ve 4. takımlarda 3.'lük için aralarında atış yapacak. Ondan sonra takım yarışmalara belli olacak. Bu yarışmalarda ferdi sıralama yok, sadece takım yarışmaları vardır. İlk 6 takım federasyonca ödüllendirilecek" dedi.

Şampiyonaya katılan sporculardan Özgür Özgüven, "Biz Konya'dan geldik, 3 takım arkadaşımızla beraber. Kulüplerarası yarışma yapacağız. Şu anda antrenman serisindeyiz. Hedefsiz insan olmaz. Hedef olacak ki bazı başarılar gelecek. Atışlarda 125'te 122 nasip diyoruz" şeklinde konuştu.

Yarışmaya Çorum'dan katıldıklarını aktaran Mustafa Recai Velioğlu ise, "Bu spor heves, aşk işi. Başlanıldığı zaman vazgeçilmeyen bir şey. Herkes tabi ki iyi skor atmak ister. En azından 125'te 121, 122. İnşallah bu sporu daha ileriye taşıyacağız" diye konuştu. (iha)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA